urzica proprietati utile in ginecologie

Urzica este o planta arzatoare care este folosita pe scara larga in diverse domenii de medicina. Compoziția chimică a urzică este reprezentată de diverși acizi organici, flavonoide, fitonicide, vitamine și uleiuri esențiale. Principalele proprietăți ale urzică sunt capacitatea de a opri sângerarea, au un efect antiinflamator, stimulează regenerarea țesuturilor. Aceste proprietăți determină faptul că urzica din ginecologie este folosită universal.

Proprietăți terapeutice ale urzică utilizate în ginecologie

Atunci când sunt utilizate în ginecologie cele mai importante sunt următoarele proprietăți ale urzică:

  • capacitatea de a opri sângerarea uterină, de a normaliza menstruația, de a reduce pierderea de sânge și de a elimina durerea;
  • capacitatea de a întări funcția sistemului imunitar pentru diferite tipuri de inflamații;
  • stimularea producției de lapte în timpul alăptării.

Se crede că utilizarea semințelor de urzică zdrobită poate evita sarcina ectopică, deoarece acest lucru mărește clearance-ul trompelor uterine. Utilizarea urzică pentru tratamentul fibromilor uterini a fost, de asemenea, dovedită.

Urzica: aplicarea în ginecologie

Cel mai adesea în ginecologie se aplică un decoct de urzică (proaspătă sau uscată). Pentru a face acest lucru, trebuie doar să umpleți urzica cu apă clocotită, lăsați-o timp de 10 minute, scurgeți, scurgeți și folosiți conform instrucțiunilor.

Pentru a îmbunătăți proprietățile de restabilire a sângelui de urzică, se recomandă utilizarea acestuia în combinație cu o cimbru, coada și șarpea.
Pentru a folosi urzici pentru a stimula lactația, trebuie să beți sucul, diluat cu apă.

Contraindicații

Rețineți că planta de urzică din ginecologie ar trebui utilizată foarte atent. Dacă ați crescut rata de coagulare a sângelui, există o tendință la cheaguri, aciditatea excesivă a sucului gastric, apoi utilizarea urzică, proprietăți utile în ginecologie, care sunt indiscutabile, nu pot fi consultate cu un medic. Cu orice probleme cu stomacul (ulcer, gastrită), rinichi, articulații, cu presiune crescută, urzica nu trebuie folosită ca unul dintre remedii. Dacă așteptați un copil sau există o probabilitate de sarcină, nu puteți folosi urzici, deoarece aceasta poate determina o scădere a mușchii uterine.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 53 = 55