Aplicarea uleiului de vaselină

Uleiul de petrol (parafină lichidă) este un ulei mineral obținut în timpul procesării uleiului, care nu conține substanțe organice dăunătoare și compușii lor.

Este un lichid incolor, utilizat pentru a înmuia unguentele și pentru a promova o creștere a gradului de răspândire, ceea ce permite componentelor active să penetreze mai bine prin epidermă. Poate fi amestecat cu orice uleiuri și grăsimi, cu excepția ricinului.

aplicații

  1. Când faci cosmetice. Adesea face parte din creme, unguente, produse de îngrijire a părului, deoarece formează un film care promovează ocluzia și retenția umidității în piele.
  2. În medicină. Pentru administrarea orală, ca laxativ, precum și în unele unguente.
  3. În industrie se utilizează în producția de materiale de ambalaj din plastic, ca plastifiant. Și de asemenea - ca un lubrifiant pentru ustensile de bucătărie, și ca un conservant pentru conservarea legumelor și fructelor (acestea acoperă suprafața fructelor).
  4. În industria chimică.

Metode de aplicare și dozare

Pentru administrarea orală, uleiul de vaselină este prescris pentru constipație prelungită sau cronică. Luați 1-2 linguri, de două ori pe zi. Deoarece uleiul mineral nu este digerat de organism, acesta servește pur și simplu ca un fel de lubrifiant și poate fi excretat din organism timp de mai mult timp după oprirea medicamentului. În plus, în medicină, uleiul de vaselină este utilizat în exterior, când este necesar să lubrifiați pielea înainte de a efectua procedurile (instalarea cutiilor, măsurarea temperaturii rectale, clisma).

Înainte de a lua flaconul, se recomandă să se agite, iar când se cumpără, să se acorde atenție calității uleiului achiziționat. Cu cât este mai transparentă, cu atât este mai pură și produsul slab purificat este capabil să provoace reacții alergice și iritații.

Contraindicații

Ulei de vaselina pentru uz intern este contraindicată în bolile acute și inflamatorii ale tractului gastrointestinal (colită ulceroasă, ulcer gastric și ulcer duodenal, apendicita), cu hemoroizi, sarcina, otrăvirea cu fosfor. De asemenea, medicamentul este contraindicat copiilor și în caz de intoleranță individuală. Nu se recomandă utilizarea împreună cu unele medicamente antihelmintice (medamine, vermox, avermol, natamol).

Aplicație cosmetică

Deoarece parafină lichidă este un emolient bun (substanță îmbunătățirea tartinat), și arome și arome solubile în ulei perfect solubile, este utilizat pe scară largă în fabricarea de piele și machiaj: luciu de buze, ruj, creme, rimeluri, creion decorativ, protector creme și agenți de bronzare, măști de parafină, uleiuri de masaj, machiaj teatral și altele asemenea.

În forma sa pură, uleiul de vaselină pe față este recomandat să fie aplicat numai ca agent de protecție în îngheț sever, când celelalte produse cosmetice care conțin grăsime îngheață.

Greșeli și concepții greșite

  1. Uleiul de petrol este benefic pentru piele și păr. De fapt, este un produs mineral care nu este absorbit de corp în orice formă și nu va conține substanțe utile. Ulei de vaselină în cosmetologieÎn compoziția produselor cosmetice, creează un strat protector care previne evaporarea umezelii, dar, în plus, un acces pur blocuri formă de oxigen și ca urmare poate provoca iritația pielii și uscarea.
  2. Uleiul de petrol poate fi utilizat ca mijloc de a pierde în greutate. Acest ulei este un laxativ relativ inofensiv, cu care puteți efectua curățarea calitativă a intestinului, dar nu mai mult. Recepția prelungită a oricărui efect, cu excepția unei diaree constante, nu va da.
  3. Uleiul de petrol este bun pentru utilizare ca masaj. Vă reamintim că uleiul de vaselină în forma sa pură usucă pielea și poate provoca reacții alergice. Mai bine, stocați o cremă sau un ulei de masaj special.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

33 − = 27