lobelia ampelnaya

Ampel lobelia este o femeie în vârstă de un an înfloritoare, de familie Bell Bell. Numele său provine din numele botanistului olandez Matthias de L'Aubel. Planta va fi foarte împodobită cu un balcon, o terasă, un pat de flori, un vază sau un coș în foișor. Este cultivată ca o plantă de acoperire suspendată sau acoperită cu sol. În același timp, procesul de îngrijire a ei este destul de simplu.

Cultivarea ampelului lobeliei

Varietatea lobeliei ampel în agrotehnică este foarte asemănătoare cu alte soiuri ale familiei. Propagarea plantei poate fi de butași, precum și multe tipuri de hibrizi. Vorbind de hibrizi, este necesar să menționăm că Lobelia atârnă-Downing a apărut datorită trecerii mai multor specii, în scopul de a da o formă potrivită pentru decorațiuni florale coșuri suspendate.

Lobelia ampel, crescută din semințe, se dezvoltă destul de încet, prin urmare este necesar să se semene în februarie sau la începutul lunii martie. În acest caz, răsadurile necesită lumină, dacă nu doriți să obțineți puieți săraci și bolnavi.

Y semințe de Lobelia înșiși sunt foarte mici, și de a le distribui uniform în cutie cu suprafața solului, este posibil să le amesteca cu nisip umed sau se toarnă peste un strat mic de zăpadă, bolurile suprafață Laid și distribuie scobitoare.

Între semințe, în mod ideal, ar trebui să existe o distanță de 2 cm, astfel încât toate plantele să primească aceeași cantitate de lumină și să nu trebuiască să se dilueze în viitor.

Indiferent de modul în care plantați semințele de ampel lobelia, nu aveți nevoie să le presărați cu sol. Acest lucru va complica foarte mult germinarea sau va distruge complet varza.

Pulverizați semințele cu ajutorul unei metode de pulverizare din pistolul de pulverizare, pentru a nu spăla solul. Puteți adăuga mai multe cristale de mangan în apă. După udare, recipientul cu pământ și semințe este acoperit cu sticlă sau film. Asigurați-vă că stratul superior al solului este întotdeauna umezit.

Este necesar de mai multe ori pe zi să luați adăpost și să aterizați. Primele filme vor apărea în ziua 10-12. Iar atunci când sunt 2 frunze reale pe plante, vine timpul când se iau cupe individuale.

Piquation de lobelia

Faceți acest lucru foarte atent, pentru a nu deteriora rădăcinile. Dacă există legături bine strânse, nu le separați - transplantul este așa cum este.

Prima dată după ce ați luat, nu puneți oale sub lumina directă a soarelui, așteptați până când răsadurile devin mai puternice. Când se întâmplă acest lucru, mutați-l într-o cameră caldă și luminoasă, de exemplu - pe un balcon sau pe o loggie. Când răsadurile ating o înălțime de 3-5 cm, prindeți-le pe vârfuri, pentru a face tufele mai luxuriante și mai compacte.

Aterizarea ampelului lobeliei în sol deschis

Această plantă iubitoare de căldură poate fi plantată în grădină de la sfârșitul lunii mai până la jumătatea lunii iunie. Alegeți zone însorite, cu pământ bine drenat și suficient de umed.

Dacă lobeleia este plantată în vase, vase și recipiente, le puteți așeza în orice colț al grădinii sau terasei. Este important să nu uitați să udați plantele în timp, pentru ca acestea să vă încânteze ochiul cu o înflorire magnifică pe tot parcursul sezonului de vară.

Îngrijire pentru ampelul lobeliei

cultivarea lobeliei ampel

O adevărată cascadă de flori, agățată de coșuri și ghivece de flori, va decora orice locație, grădină, balcon sau terasă. Dar că înflorirea nu sa oprit, trebuie să asigurați îngrijirea corespunzătoare a plantelor. Și cel mai important - pentru a menține solul umed. Lobelia nu tolerează deloc seceta. Din aceasta se oprește înflorirea.

Este deosebit de important udarea plantelor care cresc în recipiente închise la culoare. Ele sunt foarte fierbinți la soare și solul din ele este uscat rapid. Asigurați-vă că terenul în care crește lobelia este întotdeauna umezit.

Cea mai bună floare crește în solul nutritiv fără îngrășăminte și compost, care contribuie numai la creșterea masei verzi, dar și la reducerea numărului de flori.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

67 + = 77