1 septembrie în 1 clasă

Așa că a venit acest moment - copilul dvs. este "prima dată în clasa 1". Unii dintre noi nu pot aștepta până se întâmplă, iar cineva, dimpotrivă, este surprins când copilul a reușit să crească atât de repede. Dar, în orice caz, admiterea la școală este un pas important în viața copilului și noi, părinții, suntem obligați să facem totul pentru adaptarea rapidă a micuțului nostru școlar. Pentru a face acest lucru, să ne amintim cum are loc vacanța din 1 septembrie pentru elevii de clasa întâi.

„Riglă“

Partea ceremonială din 1 septembrie este un "conducător" tradițional. Spuneți copilului în prealabil ce se va întâmpla în acest moment. De regulă, în curtea școlii, copiii sunt împărțiți în clase și se află lângă viitorul lor profesor, în timp ce părinții vor sta separat. Este bine dacă copilul tău cunoaște deja și îl încrede pe profesor, dar, în orice caz, încearcă să nu piardă copilul din vedere.

Primul clopot este un moment important și interesant al sărbătorii. De obicei, în luna august, în timpul pregătirii pentru 1 septembrie, profesorul decide care dintre copii va participa la acest eveniment. Dacă copilul dvs. sa dovedit a fi persoana norocoasă care va suna un clopot în mâinile unui viitor absolvent, atunci îl încurajați pe calea spre școală dimineața și spuneți că vă veți uita la el de departe.

În plus, în funcție de tradițiile școlare, elevii de liceu pot da copiilor cadouri simbolice (papetărie, scrisori etc.). Și copiii dau buchete primului lor profesor sau profesor. Este mai bine să ai grijă să cumperi un buchet în avans: nu ar trebui să fie prea greu, astfel încât copilul să nu fie obosit să-l păstreze pe tot parcursul "conducătorului".

La sfârșitul perioadei solemne, directorul îi felicită pe primii elevi și le acordă dreptul de a intra mai întâi în școală. Copiii, conduși de profesor, urcă pașii școlii și merg la clasa lor, care va fi a doua lor casă pe tot parcursul școlarizării primare.

Prima întâlnire a elevilor de prima clasă

În clasă, copiii se așează imediat la birouri. Ei vor asculta discursul introductiv al profesorului despre viitoarele lor studii, despre ce este sărbătoarea din 1 septembrie etc. În unele școli la prima întâlnire este permisă prezența părinților, în altele nu. Dar dacă aveți întrebări organizaționale, puteți întotdeauna să veniți să le întrebați.

Copiii cu părinții lor se întorc acasă, dar sărbătoarea nu trebuie să se termine acolo. Pentru ca copilul să aibă amintiri bune despre această zi, puteți să-i oferiți noului elev de primavară un cadou, să-l reduceți la o grădină zoologică sau la atracții. Copilul ar trebui să înțeleagă că la 1 septembrie în clasa I este sărbătoarea sa, ceea ce înseamnă că astăzi el a devenit un adevărat elev școlar. Toate acestea au ca scop formarea unei atitudini pozitive față de școală și învățare.

Prima lecție din clasa I

A doua zi după 1 septembrie începe cursurile obișnuite. Programul lor ar trebui, de asemenea, să fie cunoscut în prealabil. Probabil ați achiziționat deja toate bunurile necesare: un jurnal școlar, prima lecție din clasa 1notebook-uri și albume, creioane și pixuri. În ajunul primei zile la școală, ajutați copilul să ridice gheața, astfel încât să știe unde și ce să caute.

Primele lecții pentru elevii de clasă întâi sunt lectură, matematică și scris. În septembrie, copiii au 2-3 lecții pe zi. Ei învață să citească, să scrie și să numere, să asculte profesorul, să lucreze colectiv, să îndeplinească diferite sarcini. La sfârșitul zilei de școală, asigurați-vă că i-ați întrebat copilului cum a fost ziua lui, ce a învățat, ce dificultăți au existat. Permiteți astfel de conversații să devină un obicei: vă va ajuta să găsiți o limbă comună împreună cu copilul și în timp pentru a preveni posibilele probleme de studiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

87 + = 97