14 săptămâni de senzație de sarcină

14 săptămâni obstetricale (12 săptămâni de la concepție) începe perioada de "aur" a sarcinii, acest lucru este adesea numit al doilea trimestru. După primul trimestru dificil de dificil, starea fizică și emoțională a mamei care se așteaptă să se stabilizeze, toxicoza dureroasă, schimbările de dispoziție nerezonabile sunt deja în urmă, acum se poate bucura pe deplin de starea ei frumoasă. În cea de-a 14-a săptămână de sarcină există un sentiment de calm, femeia simte un val de putere și energie, așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu copilul.

Starea generală de sănătate a unei femei în a 14-a săptămână de sarcină

La 14-15 săptămâni, femeile gravide spun adesea: "Nu am sentimente de sarcină". Într-adevăr, din punct de vedere fizic, așa-numita „perioadă de liniște“: greață trecut, pofta de mancare imbunatatit, piept este aproape nici o durere, starea de spirit este bună și singurul lucru care ne amintește de a trăi în copil corpul tau - mai mult piept generos și burtă ușor rotunjite.

Între timp, psihologic, începutul celui de-al doilea trimestru este "perioada de conștientizare" a sarcinii. În spatele primului ultrasunete planificat, femeia sa întâlnit deja cu copilul ei. Acum vrea să vorbească cu el, să admire imaginea sa de ultrasunete, este la 13-14 săptămâni de sarcină că există un sentiment de puternică legătură emoțională cu copilul.

Senzațiile din viața intimă la săptămâna 14 de sarcină obstetrică, ca și în al doilea trimestru al doilea, sunt mai luminoase decât înainte de sarcină:

  • aprovizionarea cu sânge a organelor genitale crește, crește sensibilitatea acestora;
  • răsărirea crește, iar acest lucru face ca actul sexual să fie și mai plăcut;
  • lasă "farmecele" primului trimestru, ceea ce permite unei femei să se relaxeze cât mai mult posibil;
  • la un nivel subconștient, o femeie nu mai este frică să-și piardă copilul.

Pe fondul unei stări relativ bune a sănătății, există încă unele "necazuri". Una dintre ele este constipația. Progesteronul, hormonul responsabil pentru menținerea sarcinii, relaxează nu numai mușchii uterului, ci și intestinele. Peristalitatea slabă a intestinului provoacă o întârziere în golirea acestuia. O altă problemă "tradițională" a aproape tuturor femeilor însărcinate este boala. De cele mai multe ori se simte simțită la 13-14 săptămâni de sarcină și oferă femeii o mulțime de senzații neplăcute: disconfort, mâncărime, arsură. Tratamentul complet de aftere în timpul sarcinii nu este întotdeauna posibil, dar este foarte posibil să se pună în aplicare o terapie simptomatică eficientă.

Unele femei la gestație de 14 săptămâni, există un sentiment de lipsă de aer (dispnee), există pete negre, secreții nazale abundente, sangerari ale gingiilor, transpirație abundentă, pielea devine uscată și solzos.

Sentimentul mișcărilor fetale la 14 săptămâni de sarcină este un mit sau o realitate?

Copilul începe să se miște chiar și în starea embrionului la 7-8 săptămâni de sarcină. Dar, firește, din moment ce este încă foarte mic, pereții uterului și stratul de grăsime subcutanată nu vă oferă posibilitatea de a simți aceste mișcări. Între timp, ca 14 săptămâni de sarcină copilul este deja destul de mare (aproximativ 12 cm), mișcările sale să ia o anumită finețe, din ce în ce mai aproape de momentul în care vă simțiți primele tremor ușoare. Ginecologii vechi asigură faptul că fătul se simte nu mai devreme de 18 săptămâni și ceea ce femeia numește mișcările în a 14-a săptămână de sarcină este atribuită flatulenței.

Aceasta nu este o afirmație adevărată. Mișcările fetale pot fi resimțite într-adevăr în săptămâna a 14-a și chiar a 13-aa sarcinii, dacă:

  • o femeie are o sensibilitate individuală crescută;
  • sarcina nu este prima;
  • Sarcina 14 15 săptămâni de senzație

  • mama viitoare are un fizic slab.

Practica arată că senzația de mișcări fetale la femelele materne la 14-15 săptămâni de sarcină nu este un fenomen atât de rar și destul de natural. În același timp, femeile descriu senzațiile lor ca și cum ar fi "înotul unui pește", "atingerea fluturilor cu aripi", "ghinionul ceva din interior", "bilele se rostogolesc" și altele asemenea. femeile grase, femeile nulipare cu un prag de sensibilitate scăzută este probabil să se simtă mișcarea copilului tau un pic mai târziu (18-22 săptămâni), dar acest fapt nu afectează deja stabilită legătura emoțională puternică a mamei și a copilului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 2 =