36 săptămâni de sarcină stomac stomacUn astfel de fenomen ca abdomenul dur la săptămâna 36 de sarcină nu este neobișnuit. Pentru multe mame insarcinate, provoaca panica. Cu toate acestea, pentru început este necesar să se înțeleagă cauza dezvoltării acestei afecțiuni.

De ce burta devine din piatră mai târziu?

Motivele pentru care stomacul "stomac" la 36 de săptămâni de sarcină sunt multe și nu întotdeauna este consecința unei încălcări.
Deci, destul de des, burta unei mame viitoare devine fermă cu un exces de vezică. Datorită faptului că uterul ocupă aproape tot spațiul disponibil, cu exces de umplere a vezicii urinare poate presiune la uter, care, la rândul său, crește miometru tonusul uterin. Ca rezultat - un stomac ferm.

În unele cazuri, stomacul la 36 de săptămâni se întărește ("Kameneet") din cauza:

  • pelvine patologice;
  • infecții ale sistemului reproducător;
  • creșterea tonului uterului ca urmare a unui exces de adrenalină (sub stres);
  • (chiar și o scurtă plimbare, urcarea pe scări poate provoca o creștere a tonusului uterin);
  • obiceiuri proaste.

Ce se întâmplă dacă stomacul devine greu în timpul sarcinii?

În cazurile în care o gravidă se plânge că ea este de 36 de săptămâni gravidă burtă de piatră, este mai întâi necesar să se stabilească cauza acestui fenomen.

Deci, dacă acest lucru a dus la un ton crescut al uterului, trebuie să încercați să reduceți activitatea fizică 36 săptămâni gestație stomacă tareși să ia o poziție orizontală cât mai curând posibil.

În cazul în care gravidă, se pare, nu a făcut nimic, iar stomacul este ferm, este necesar să se excludă bolile organelor sistemului reproducător. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să contactați un medic care va prescrie examinarea necesară. După ce se stabilește cauza acestui fenomen, femeia gravidă trebuie să respecte cu strictețe instrucțiunile și recomandările ginecologului. La urma urmei, tonul crescut al miometrului uterin necesită control și observare, deoarece există o posibilitate de naștere prematură.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 6