psihologia unui adolescent dificil

Realitățile lumii moderne schimbă adesea oamenii nu spre bine. Acest lucru este valabil mai ales în timpul adolescenței, când fată drăguță sfioasă ieri devine brusc fată insolente într-o fustă mini și un băiat liniștit, cu ochelari - un rebel și bătăuș. Adolescenții dificili sunt mai degrabă o normă decât o excepție. Cum să ajuți un adolescent dificil să supraviețuiască unei crize? Răbdarea, tactul, înțelepciunea și sfatul nostru - toate acestea pot aduce pacea relațiilor tale cu copiii adolescenți.

Toți am fost o dată adolescenți și, probabil, și părinții noștri erau îngrijorați de noi. Problemele adolescentelor dificile sunt cunoscute de aproape toți părinții. Pentru a înțelege ce trece copilul dvs. la această vârstă, trebuie să stabiliți un contact psihologic apropiat cu el. Copiii dvs. nu au nevoie doar de notații și sfaturi, ci și de înțelegerea voastră, de comunicarea cu dvs. Toate acestea vor ajuta la stabilirea tonului pentru deciziile de salvare.

Dificil adolescent - ce să fac?

Cum să ajuți un adolescent dificil? Mai jos am oferit sfatul psihologilor care sunt chemați să-i ajute pe părinți să stabilească contactul cu copiii în creștere, să-și facă prieteni din nou:

  1. comunicare - Comunicați în fiecare zi, numai aceasta poate salva puntea fragilă a înțelegerii tale reciproce! Încrederea se bazează pe practică și poate fi construită numai pe relații multiple. Încercați să renunțați la momentele de comunicare fără consiliere și notații, aflați doar opinia copilului, gusturile și interesele acestuia. Învață să te pui în locul unui fiu sau fiică, doar ca să-i înțelegi mai bine motivele, comportamentul într-o anumită situație. Acest factor este foarte important, deoarece adolescenții se simt mai confortabil cu părinții implicați în viața lor. În caz contrar, atunci când nu există nici un contact, pentru sfaturi vor merge la întrebări (uneori) familiare. Amintiți-vă, pentru a fi un părinte bun, trebuie să învățați să fiți doar un bun prieten.
  2. Afaceri comune și interese. Chiar dacă sunteți - foarte diferite, în cazul în care interesele și hobby-urile tale sunt polare (te iubesc clasici, fiul - Rock, citești cartea, copilul meu este așezat la un laptop), cel puțin încearcă să găsească ceva care s-ar fi plăcut amândoi. Să fie cumpărături, prăjituri, ciclism. Chiar dacă sunteți o persoană extrem de ocupată, faceți timp să faceți ceva împreună. Vă va aduce înapoi în momentele fericite când copilul a fost un copil, învățat de la dvs., a avut încredere și a ascultat. Poate că există ceva ce fiul tău știe să facă mai bine decât tine. În acest caz, puteți cere fiului sau fiicei dvs. să vă învețe.
  3. austeritate uneori ajută. Psihologia unui adolescent dificil este că el va rezista oricăror restricții și reguli. Cu toate acestea, anumite restricții sunt necesare chiar și pentru cel mai independent adolescent. Fă-ți clar că vei da mai multă voință, dar în același timp o mare responsabilitate va cădea pe umeri. Trebuie să ajuți întotdeauna copilul, să-l înveți cum să planifice, să acționeze de unul singur. În situații dificile, negociem, facem concesii - compromisurile întotdeauna ajută.
  4. Cum să faci față unui adolescent dificil? răbdare și încă o dată răbdarea! Fiind pacient este întotdeauna dificil, dar necesar. Dacă copilul dvs. este un adolescent necontrolabil, nu știți ce să faceți, poate că ar trebui să căutați un ajutor de la un psiholog și să analizați situația cu el.
  5. adolescenți dificili

  6. Acționați numai împreună! Mulți părinți nu sunt de acord cu privire la decizii privind situații specifice privind dificultățile în viața unui adolescent. Nu spuneți copilului despre acest lucru, ar trebui să creadă că acționați împreună, de către echipă. Nu trebuie să aveți nicio impresie că puteți "fugi" sub aripa unuia dintre părinți.

Iubiți-vă copilul, în ciuda complexității și schimbărilor în comportament, natură. Arată înțelepciunea și răbdarea, pentru că acum el are nevoie de ajutorul tău, ca niciodată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 4