Amoxiclav în alăptare

Mamele care alăptează încearcă să nu ia nici un medicament fără nevoie specială, pentru a nu face rău copilului. Ei sunt foarte precauți atunci când trebuie să ia un antibiotic și se întreabă dacă pot continua să hrănească copilul în această situație.

Trebuie remarcat faptul că atunci când se iau anumite tipuri de medicamente antibacteriene, alăptarea este strict interzisă. Dar există și medicamente, a căror receptare nu este contraindicată pentru mamele care alăptează. Unul dintre cele mai sigure antibiotice pentru lactație este "Amoxiclav". Acest medicament este bine studiat și este utilizat pentru a trata majoritatea infecțiilor bacteriene.

Se compune din două componente:

  • amoxicilina, care este principala substanță activă și este o penicilină semisintetică;
  • acidul clavulanic, care blochează mecanismele de protecție ale microorganismelor periculoase și le asigură accesul la amoxicilină.

Când hrăniți aceste substanțe prin laptele matern intrați în corpul copilului, dar într-o cantitate mică. De aceea, bebelușul nu este separat de piept, cu excepția a două cazuri:

  • o alergie la un copil;
  • primirea dozei maxime de antibiotic de către o femeie.

În aceste cazuri, miezul trebuie transferat temporar în amestec și este necesar ca mama să decanteze, astfel încât, după alăptare, este posibilă continuarea alăptării.

Cum să luați Amoxiclav pentru femeile care alăptează?

Medicamentul este prescris, de regulă, de trei ori pe zi la intervale regulate. Efectul maxim ajunge la o oră și jumătate după ce a fost luat și rapid amoxiclav în lactațieeste excretat din corp. Acesta este motivul pentru care amoxiclavul poate fi administrat în timpul alăptării. Având în vedere această caracteristică, medicamentul trebuie luat în timpul sau imediat după hrănire.

În ciuda tuturor celor descrise mai sus, precum și a popularității și popularității medicamentului, este necesar să se consulte cu medicul dumneavoastră și să se studieze cu atenție instrucțiunile. În acest caz, instrucțiunea se referă la posibilitatea utilizării Amoxiclavului în timpul alăptării, dar numai medicul care îl urmează poate da recomandări. În general, scopul oricărui medicament, cu atât mai puțin un antibiotic, trebuie făcut numai de către un medic. De asemenea, medicul determină doza și monitorizează tratamentul. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de mamele însărcinate și care alăptează.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 57 = 59