testul de zahar din sange in norma copiilorAproape toate bolile grave sunt mult mai receptive la tratament, dacă le dezvăluim cât mai devreme. Una dintre aceste boli este diabetul. Contrar convingerilor populare, excesul de glucoză din sânge poate fi detectat chiar și în cazul celor mai mici copii, și nu numai la persoanele în vârstă. De aceea este necesar să luați în mod regulat teste de sânge pentru zahăr, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

În plus, o scădere a nivelului de glucoză poate indica, de asemenea, o problemă într-un mic organism. În acest articol, vă vom spune ce valori pot fi văzute în mod normal ca urmare a unui test de sânge pentru zahăr la copii și în care situații este necesară o examinare suplimentară a copilului.

Decodificarea testului de sânge pentru zahăr la copii

De obicei, nivelul de glucoză la copii mici este ușor mai mic decât la adulți. Pe măsură ce creșteți, această cifră este ușor crescută.

Astfel, la sugari, de la naștere până la primul an de exercitare, nivelul zahărului în analiză nu poate fi mai mic de 2,8 mmol / l și de peste 4,4 mmol / l. La copiii mici, de la 1 la 5 ani, această valoare poate varia de la 3,3 până la 5,0 mmoli / litru. În sfârșit, la copiii cu vârsta peste 5 ani, glucoza normală test de zahar din sange pentru copiieste cuprinsă între 3,3 și 5,5 mmoli / litru.

Pentru a obține rezultatul corect al analizei biochimice și, în special, la indicatorul nivelului de zahăr, sângele trebuie luat de dimineață foarte devreme, pe stomacul gol. Dacă deviațiile critice sunt mai mari de 6,1 mmol / litru sau mai puțin de 2,5 mmol / litru, copilul trebuie imediat trimis pentru examinare și consultare suplimentară de către un endocrinolog.

Dacă copilul trece corect testul și testul biochimic a arătat un nivel de zahăr de 5,5 până la 6,1 mmol / litru, trebuie efectuată oa doua analiză după ingestia de glucoză.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 13 = 15