antrum follicles ce este

Odată cu apariția și dezvoltarea procedurii de inseminare artificială, oamenii de știință din întreaga lume au simțit nevoia de a evalua compoziția calitativă și cantitativă a ouălor de sex feminin. În acest caz, era necesar nu numai să ia în considerare vârsta nominală a femeii, dar, de asemenea, să știe cum este într-adevăr zaberemenet.S capabile să rezolve problemele în curs de dezvoltare au fost inventate noi metode, dintre care unul era numărul de folicul antral.

Antral foliculi - ce este?

Aceste foliculi, care au o dimensiune nu mai mare de 8 mm, se găsesc în ovare și sunt contorizate prin ultrasunete transvaginal cu ultrasunete. Acest mod de a stabili numărul lor este considerat cel mai fiabil. Numărul de foliculi antral coincide complet cu numărul de foliculi primordiali din ovare. Acestea din urmă sunt precursorii oului ca atare. Prin urmare, studiul descris permite evitarea analizei microscopice a ovarelor. Ca rezultat al numărării foliculilor antrali în ovare, este posibil să se stabilească cu exactitate rezervele ovariene ale femeii, și anume numărul de ouă care este gata pentru fertilizare imediată.

Care este norma foliculilor antrali?

Cercetările periodice efectuate de specialiști străini au făcut posibilă stabilirea unei anumite regularități între numărul de foliculi antrali și posibilitatea unei femei de a se naște. De exemplu, dacă există mai puțin de 4, răspunsul la stimularea ovariană va fi slab sau foarte scăzut. Probabilitatea declanșării fertilizării este foarte mică și se recomandă efectuarea FIV.

Dacă numărul de foliculi antrali atinge o valoare de 7, atunci este posibil un răspuns slab la stimulare și femeia trebuie să se pregătească pentru încercări nereușite de a rămâne gravidă. Același lucru se aplică și la numărul de 8-10 bucăți. Dar când foliculii sunt de aproximativ 15-26 bucăți, probabilitatea de sarcină este extrem de ridicată. Cu toate acestea, medicii recomandă să acorde o atenție mai mare sănătății lor, dacă numărul foliculilor antrali în timpul sarcinii depășește valoarea de 26 de bucăți - acest lucru poate fi un semn al ovarului polichistic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 4 =