Fisticul este un tratament foarte gustos și util. Și din coaja acestor nuci poți crea lucruri uimitoare. Cu acest material este ușor să lucrezi, așa că copiii preferă să-l folosească pentru meșteșugurile lor. Prin meșteșuguri din coajă de fistic, puteți decora interiorul într-un mod original. Poate fi un copac artificial - topiară, panouri decorative și chiar imagini întregi ale cojii de fistic. Hai să aflăm în detaliu cum se creează astfel de capodopere.

Arbore coajă de fistic

poze din coaja de fistic

 1. Pregătiți un baston mic din lemn uscat și coajă de fistic.
 2. Rotiți o minge de plastilină maro de o minge de mărime arbitrară (valoarea coroanei copacului viitor depinde de ea). Introduceți prima coajă în ea, astfel încât marginea mai clară să fie deasupra.
 3. Introduceți următoarele cochilii în lut, încercând să le păstrați aproape unul de celălalt ca un con de pin.
 4. Continuați acest lucru până când lutul este complet ascuns sub fistic. Partea inferioară a mingii plastiline este acoperită cu coji de ouă, lăsând doar un mic spațiu pentru a lipi o ramură.
 5. Faceți trei lovituri de dimensiuni diferite și le plantați pe o creangă.
 6. Și atingerea finală este pregătirea unei cadă pentru copacul nostru. Rolați un cilindru curat din plasticină de orice culoare. Lipiți-o bine pe toate laturile, chiar și cu bastoane. Este de dorit ca ei să fie din același copac ca trunchiul topiarului. Țineți copacul în cada și verificați dacă acesta este stabil. Plastilina la baza copacului este cel mai bine ascunsă sub verdeață sau decorată cu aceeași coajă de fistic, din care constă și lucrarea. Legați cada cu un fir sau o panglică frumoasă într-un ton.
lemn din coaja de fistic 1 lemnul dintr-o coajă de fistic 2 copac coaja netedă 3
arbore coajă de copac 4 pisă arbore coajă 5 arborele coajă pisate 6

Artizanat din fistic - picturi

Ca și alte materiale naturale, din coaja de fistic vă puteți face meserii. Acestea pot fi volumetrice, plane sau combinate într-un avion. Acestea din urmă arată cel mai bine sub formă de picturi. Vă sugerăm să faceți o imagine a "Crizantemei din fistic". În lucrare vom folosi adezivul "Moment gel" (poate fi înlocuit cu termo-arma adezivă).

 1. Lipiți cele trei cochilii împreună, lipind-le cu adeziv la bază.
 2. Atașați-le cu încă patru, formând o floare.
 3. Îndepărtați treptat coaja de fistic în cerc, lipiți o floare mare de mărime arbitrară.
 4. Pregătiți suficient crizanteme pentru a se încadra în cadrul de fotografie.
 5. Acum ar trebui să pictezi fiecare floare. Cel mai bine este să folosiți culori pentru acest lucru. Lăsați unele flori să fie galbene, altele - verde, altele - albastre etc. Alegeți nuanțele pe care le doriți și, în același timp, combinați bine unele cu altele.
 6. Așezați iarba uscată sau materialul artificial (de exemplu, sisal) la baza imaginii și așezați frumos crizanteme pe ea, fixându-le în siguranță cu clei.
 7. picturi din coaja de fistic 1 poze din coaja de fistic 2 craftwork din coaja de fistic 3
  picturi din coaja de fistic 4 poze din coaja de fistic 5 picturi din coaja de fistic 6
  poze din coaja de fistic 7 poze din coaja de fistic 8 poze din coaja de fistic 9

Artizanatul din fistic este potrivit pentru creativitatea copiilor, începând cu 7-8 ani. Copiii minori pot fi oferite pur și simplu pentru a lipi cochilii pe o bază de carton, formând diverse figuri și colorându-le cu guașă. Puteți combina, de asemenea, lucrul cu fisticul și plastilina și materialul natural.

craftwork din coaja de fistic 1 craftwork din coaja de fistic 2 craftwork din coaja de fistic 3

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

23 + = 33