responsabilitățile unui adolescent

Cine sunt, de fapt, adolescenți? Aceștia cresc copii. Sau mai degrabă - maturizarea. Și cu adolescența, principalele probleme ale adolescenței sunt legate. Fizică,, morală, maturizare socială mentală, din păcate, nu țin pasul, iar această dezvoltare inegală duce la contradicțiile psihologice, atât de caracteristic copiilor cu vârsta cuprinsă între 11-17 ani.

Ce se întâmplă în practică? Copilul în creștere se simte și își dă seama de maturarea fizică și de nevoia crescută și de capacitatea sa de a percepe informații. El simte că în aceste manifestări el a abordat adulții și vrea să se alinieze cu ei cât mai curând posibil. Dar din cauza imaturității morale și sociale, un adolescent nu poate uneori să-și dea seama că, în afară de drepturi, el are și responsabilități.

Profitând de puternic dorința adolescenților de pretutindeni să-și apere drepturile, experți din domeniile relevante (avocați, psihologi, etc.) creează întreaga organizație: asistență juridică la diverse centre de minori. Și acest lucru nu este deloc rău, cu condiția să lucreze acolo profesioniști adevărați care vor să ajute cu adevărat. În caz contrar, se întâmplă uneori cu precedente ridicole, cum ar fi, de exemplu, un proces împotriva cadrelor didactice care "fac" elevii să curețe în clasă.

Cum să explici responsabilitățile adolescentului?

Dacă ați realizat că copilul dvs. în creștere cunoaște drepturile prea bine, ignorând îndatoririle, este timpul să-i explicați relația dintre drepturile și responsabilitățile adolescentului. În cazul în care fondurile tradiționale, „Bunicul“, cum ar fi pildele si cuvintele ( „place să călărească - iubire si sania tractarii“) nu ajută, încercați să vorbească despre această relație ca un exemplu de guvern. Adolescenții ca fapte și orice informații "inteligente". Spune-i dvs. „rebel“ al acțiunii oficiale în toate democrațiile, principiul unității drepturilor și obligațiilor (interconectare) - puteți citi despre aceasta în orice manual de drept constituțional. Explicați că fiecare persoană - nu doar un adolescent, ci un adult - are, împreună cu drepturi, și responsabilități. Apropo, adulții au mult mai multe responsabilități decât adolescenții.

Începând o astfel de conversație, evitați intonațiile didactice. Spuneți-mi că voi însuți doriți să înțelegeți și ce drepturi și îndatoriri are acum un cetățean la noua sa vârstă. Examinați împreună aceste documente juridice, de exemplu, ca Declarația și Convenția ONU privind drepturile copilului (respectiv 1959 și 1989). Apropo, primul document afirmă că orice persoană care nu a împlinit vârsta de 18 ani este un copil. Așa cum se poate vedea, întreaga lume crede că un adolescent este încă copil. Citirea listei de drepturi, nu fi prea leneș să vă ascuțiți pe toată lumea, întrebați copilul cum crede el, acest drept este respectat față de el sau nu. Poate că deja în acest stadiu veți învăța multe pentru voi.

Păi, acum poți trece la întrebarea care sunt îndatoririle unui adolescent. Aici, desigur, sarcina dvs. este oarecum complicată de faptul că nu există un document juridic separat care să declare responsabilitățile copiilor și adolescenților. Cu toate acestea, aceste îndatoriri sunt descrise în legi separate, care pot fi găsite cu ușurință pe Internet. Iată câteva dintre ele:

  • Obligația de a primi educație generală de bază, adică termina 9 clase de liceu (precizate în Legea "Cu privire la educație");
  • datoria de a fi un cetățean care respectă legea; nu să comită infracțiuni, infracțiuni și alte acțiuni care pot fi dăunătoare pentru alte persoane, nu utilizați și nu poartă o armă, inclusiv knuckles alamă, bumeranguri, pliante cuțite cu o lamă este aruncat (scris în codurile administrative și penale, Legea „Cu privire la arme);
  • datoria de a respecta drepturile celorlalți, adică să își exercite drepturile fără a aduce atingere intereselor altora (prevăzute în Constituție).

Obligațiile unui adolescent în familie

Teoria și documentele juridice sunt bune, dar este timpul să trecem la sarcini practice și să vorbim despre responsabilitățile unui adolescent acasă. Nu vom da aici lista posibilelor îndatoriri specifice - acest lucru nu este necesar. Va fi suficient să enumerăm regulile de bază la care se supun responsabilitățile adolescentului și nu există multe dintre acestea:

  • respectarea tradițiilor familiale, atitudinea respectuoasă față de rude;
  • responsabilitățile unui adolescent în familie

  • curăță-te după tine;
  • pentru a proteja proprietatea familială;
  • ajutor când este întrebat dacă nu există un motiv valid pentru refuz.

Acasă, familie - acesta este primul loc în care un copil învață să comunice și să interacționeze cu alte persoane. Cu privire la modul în care va fi construită relația dintre adolescent și rudele sale, modul în care se va simți înconjurat de oameni va depinde în mare măsură de viața sa adultă. În cazul în care o familie toate respecta reciproc îndeplini sarcinile în mod responsabil, în cazul în care atmosfera de cooperare voluntară și asistență reciprocă, apoi a crescut în această familie copilul, spun ei, „nu va dispărea“ în viață.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

66 − 64 =