abdomen după naștereÎn timpul purtării copilului, corpul femeii suferă modificări menite să mențină o viață mică. Toate aceste schimbări sunt în bucuria mamei viitoare, pentru că ei o fac cu insistență despre viitoarea fericire a maternității. Dar bucuria noului statut este umbrită atunci când, după nașterea unor firimituri, o reflecție în oglindă dă o imagine departe de ideal.

Cum arata burta dupa nastere?

Problema arzătoare în rândul noilor mumii este cât de mult abdomenul pleacă după naștere. Mare, cu piele slabă și învelitoare, cu vergeturi notabile. Nu adăugați frumusețea dimensiunii mari a uterului și a cantității mari de lichid acumulat în celule în timpul gestației. Unitățile se amuzau cu iluzii că cifra va reveni la normal pe cont propriu, ceilalți - sunt de acord în secția generică să continue restaurarea armoniei anterioare.

Cum să scapi de abdomen după naștere?

Cu un flux de succes și necomplicat al perioadei postpartum, cifra femeii părăsitoare este restaurată treptat. În termen de două luni de la recâștigarea fostelor sale dimensiuni ale organului principal de reproducere a corpului din excesul de lichid, o grăsime de ardere timpurie contribuie la alăptarea, activitatea fizica moderata, o dieta adecvata, utilizarea de produse cosmetice. Într-un complex aceste măsuri dau rezultate bune și într-un timp relativ scurt returnează înclinări frumoase spre corp. Responsabil de modul în care pentru a restabili burta după naștere, aveți nevoie pentru a merge o femeie, dacă:

 • ea a neglijat activitatea fizică;
 • câștigată în greutate cu un ordin de mărime mai mare decât în ​​mod normal;
 • sarcina a fost nașterea multiplă sau copilul sa născut mare;
 • Livrarea a fost efectuată prin operație cezariană.

Trebuie să-mi trag stomacul după naștere?

Dezamăgirea unor mame cu privire la slăbiciunea pierdută uneori nu există limită și sunt gata să înceapă imediat pregătirea activă. Astfel de măsuri sunt contraindicate femeilor la naștere, dar există o alternativă. Un mod sigur și fiziologic este considerat a fi trăgând. Vă permite să:

 • scoateți abdomenul inestetic după naștere;
 • întoarce mușchii la tonusul pierdut;
 • reduce durerea;
 • reduce povara asupra coloanei vertebrale;
 • reduce riscul de divergență după cezariană;
 • luați poziția corectă a organelor interne.

Înainte de a trage abdomenul după naștere, este necesar să consultați un medic. Adesea medicii au voie să folosească bandajul aproximativ în a patra zi. În cazul în care timpul de livrare femeie cusături (lacrimă cezariană sau perineale) au fost suprapuse cu utyagivaniem ar trebui să fie atent, și mai bine și să aștepte, astfel încât să nu perturbe circulația sângelui în pelvis. Nu interfera cu procesul natural de involuție a uterului și în primele zile după naștere. Nu trageți stomacul după ce ați dat naștere femeilor care au probleme cu rinichii și digestia.

cum să strângeți stomacul după naștere

Cum de a strânge abdomenul după naștere?

Grăsimea sub piele a peretelui abdominal anterior se va topi în ochi, iar pielea și mușchii își vor redobândi tonul pierdut, cu condiția ca acestea să aibă un efect cuprinzător și competent:

 1. Primul lucru pe care trebuie să-l acordați atenției noii mumii este mâncarea. Pentru a curăța abdomenul după naștere, trebuie să mâncați des, dar puțin câte puțin. Ratia este îmbogățită mai bine cu alimentele pe bază de proteine ​​și legume, alimentând nevoile copilului și mamei în nutrienți.
 2. Alăptarea este necesară pentru frământări pentru o mai bună adaptare în noile habitate. Mama laptelui va promova formarea unei imunități puternice, a unor relații calde și de încredere. Este utilă alăptarea și pentru o femeie - mișcările de alăptare pe care copilul le îndeplinește, stimulează contracția uterului prin producerea de oxitocină.
 3. Gimnastica respiratorie va servi un serviciu bun la o săptămână după naștere. Exercițiile vor promova saturația cu oxigen și reducerea rapidă a macului.
 4. Activitatea fizică este utilă femeilor după naștere. Jogging, înot - la astfel de sarcini corpul mamei va fi gata în aproximativ 6-8 săptămâni. În această perioadă, puteți începe să practicați yoga - un instructor cu experiență vă va spune cât de repede puteți scoate burta după naștere și puteți întoarce silueta chișuită.

Exerciții pentru abdomen după naștere

Accelerarea procesului de recuperare este posibilă prin efectuarea regulată a exercițiilor pentru pierderea în greutate a abdomenului după nașterea la domiciliu. Dar, deoarece instruirea va avea loc fără supravegherea unui specialist, o femeie trebuie să fie complet pregătită pentru sarcină. Puteți începe acest tip de studii în aproximativ o lună. Iată un set aproximativ de exerciții simple care vor ajuta la curățarea abdomenului după naștere:

 1. Lie pe spate, îndoiți genunchii. Apoi ridicați pelvisul, țineți-l timp de 10 secunde. Repetați exercițiul de 10 ori.
 2. exerciții pentru abdomen după naștere 1

 3. Acceptăm o poziție de pornire similară, cu cruce pe piept, expirăm și încercăm să aducem umerii în genunchi, folosind doar mușchii abdominali. Facem de 40 de ori în două abordări.
 4. exerciții pentru abdomen după naștere 2

 5. Ne așezăm pe stomac, ne așezăm pe picioare pe coate, smulgem abdomenul și pieptul de pe suprafață, întinzându-ne într-un șnur, fixând cu strictețe poziția pelvisului. Rămânem în această poziție timp de 30 de secunde. Pentru a începe, puteți repeta exercițiul de 3 ori.
 6. exerciții pentru abdomen după naștere 3

 7. Ne apropiem de zid, ne sprijinim, facem un pas înainte. Apoi începem să ne croim încet și să ne ridicăm, fără participarea mâinilor. Repetăm ​​de 30 de ori.

Masajul abdomenului după naștere

Miraculos puterea de masaj - este prevenirea depresiei postpartum, oboseala cronica, gaze a crescut, constipație, crampe intestinale. În ceea ce privește întrebarea dacă este posibil pentru a elimina grasimea de pe abdomen după masaj livrare - o procedură este prezentată pentru femeile care doresc sa scape de pielea flască, căzuți în jurul taliei și a depozitelor de grasime acumulate. Expunerea la această parte a corpului ajută la restabilirea elasticității, normalizarea fluxului limfatic, secreția glandelor, curățarea pielii. Mashing intareste muschii presei, in timp ce mama nu simte oboseala si durerea, ca dupa o antrenament intensa. Puteți face un masaj de burtă după naștere 2-3 săptămâni mai târziu.

Cum de a curăța stomacul după cezariană?

Femeile care au avut o metodă de livrare cezariană au un timp ușor mai dificil de a scăpa de deficit. Motivul pentru aceasta - cusături superimpuse, vindecarea cărora poate merge de la 3 la 18 luni. În această perioadă, mumia este contraindicată activității fizice grele. Dar nu este nevoie să vă împăcați cu noile contururi ale corpului. Cum sa curatati stomacul dupa cezariana in cel mai scurt timp, femeile vor fi impuse de circumstante. Cu o bună stare de sănătate și o vindecare rapidă a articulațiilor, puteți alege măsuri acceptabile din complexul general, care include:

 • o nutriție echilibrată;
 • excursii pe jos;
 • împachetează cu lut albastru și alge;
 • utilizarea cosmeticelor speciale;
 • masajul abdomenului;
 • trăgând cu un bandaj;
 • gimnastica respiratorie.

Exerciții după cezariană pentru curățarea stomacului

Activitatea fizică a femeilor după operația cezariană ar trebui să fie moderată, ele nu pot ridica greutățile, leagăn intens presa. Dar pentru a face exerciții ușoare, blânde după vindecarea articulațiilor este necesară. Un complex simplu, destinat recuperării după operația cezariană - stomacul, părțile, fesele, șoldurile - va conduce rapid la o formă bună:

 1. Poziția de plecare este situată, mâinile de-a lungul corpului. Apoi ridicați picioarele și pelvisul, țineți-o cât mai mult posibil.
 2. exerciții pentru abdomen după naștere 4

 3. Ne așezăm pe stomac, sprijinindu-ne pe mâini și picioarele picioarelor, ridicăm corpul, ținîndu-l în poziție orizontală, paralel cu podeaua.
 4. exerciții pentru abdomen după naștere 5

 5. Stăm pe o suprafață plană și facem pante: înainte-înapoi lateral.

Stomacul sau burta doare după sorți sau munci

Disconfortul și durerea abdomenului după naștere pot fi o consecință a proceselor naturale și patologice. Primul poate include:

 • involuția uterului, care este însoțită de senzații dureroase;
 • vindecarea articulațiilor aplicate la rupturi ale perineului;
 • restaurarea procesului de urinare;
 • întreruperi temporare în activitatea tractului digestiv.

Durerea din abdomenul inferior după naștere poate să apară și cu complicații, cum ar fi:

 • endometrita;
 • exacerbarea bolilor gastro-intestinale;
 • restul placentei în uter;
 • salpingo;
 • traumatism postpartum al coloanei vertebrale sau decolorare severă a șoldului;
 • peritonită.

Diastaza de mușchi abdominali rectus după naștere

Senzațiile neplăcute în abdomen, frecvente eructări, greutate pot indica o prelungire a liniei albe sau a diastazei. Diferența dintre mușchii abdominali după naștere este o apariție frecventă printre femeile parturiente, datorită proceselor fiziologice. Diastaza nu poate fi considerată un defect pur cosmetic, mai târziu duce la dezvoltarea atrofiei musculare, omisiune a organelor, durere în spate. Pentru a scăpa de această problemă, puteți folosi exerciții statice simple, cum ar fi tragerea abdomenului, ridicarea picioarelor, capului și antebrațului într-o poziție predispusă. Uneori, femeile parturiente pot face exerciții dinamice pe presă, în timp ce fac mai bine în bandaj. Etapele inițiate de diastază sunt tratate chirurgical.

diastază a mușchilor abdominali rectus după naștere

Cât durează stomacul după cezariană?

Ca și altă intervenție chirurgicală, cezariana, pentru o lungă perioadă de timp, își amintește de dureri caracteristice. Acestea pot apărea cu tensiunea musculară, ca urmare a formării aderențelor în uter sau a contracției sale naturale, creșterea producției de gaze. Durerea asociată cu vindecarea articulației poate dura aproximativ o săptămână, uneori sunt atât de puternice încât este imposibil să se facă fără ajutorul analgezicelor. În general, o femeie poate observa că după un stomac cezariană durează până la 4 luni.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

21 − 14 =