botezul unui copilNașterea unui copil în familie este pregătită nu numai de viitorii părinți, ci și de alte rude. Acesta este un eveniment uriaș, pe care familia și oamenii apropiați îl așteaptă cu nerăbdare. După ce copilul și mama vin acasă din spital, părinții încep să se gândească la realizarea ritului botezului. Această ceremonie este pregătită în mod responsabil. De obicei, mamele încearcă să afle în prealabil ce să știe despre botezul copilului.

Pregătirea ceremoniei - informații pentru mama

Multe întrebări apar în legătură cu momentul în care să se desfășoare un rit. Nu există reguli clare în această privință. Este permis să botezăm un nou-născut încă din a 8-a zi a vieții sale. Dar mama trebuie să-și amintească că nu poate merge la biserică timp de 40 de zile după naștere. Dacă sacramentul este ținut în această perioadă, atunci femeia nu va putea să ia parte. De asemenea, nu trebuie să intri în templu în timpul menstruației și acest lucru trebuie, de asemenea, luat în considerare.

De asemenea, este important să alegeți nașii. Ei ar trebui să devină oameni apropiați care sunt gata să ia parte la creșterea copilului. Fetele de fete trebuie să știe că pentru botez sunt puștii doar nașii. În același timp, părinții băiatului se pot limita la alegerea nașului. Dar și pentru acest rol puteți invita câțiva oameni. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că există anumite limitări în alegerea nașilor. Nu pot fi:

  • soț și soție;
  • copii (nașul trebuie să aibă cel puțin 13 ani, iar tatăl - 15);
  • părinții nu pot deveni fiice ale copilului lor;
  • nu ortodocși, nu botezați.

În caz contrar, alegerea nu este limitată. Puteți invita prieteni apropiați sau alte rude la acest rol important. Principalul lucru este că oamenii trebuie să fie conștienți de responsabilitatea care le este atribuită.

De asemenea, mama ar trebui să ia în considerare ce să punem pe botezul copilului. Cu ocazia fiecărei femei vrea să arate inteligent. Dar trebuie avut în vedere că există reguli pentru vizitarea bisericii care trebuie respectate. Mumia ar trebui să fie îmbrăcată într-o fustă sub genunchi, hainele ar trebui să-și acopere mâinile. Nu puteți uita de ștergăr și de faptul că ar trebui să existe o cruce pe gât. Nu face un machiaj luminos. Și, de asemenea, este mai bine să renunți la încălțăminte cu tocuri, pentru că ceremonia durează destul de mult și mama mea se poate obosi în acest timp. Decizia corectă va fi de a acorda preferință pantofilor confortabili.

La nevoie, o femeie poate organiza o sărbătoare a acestui eveniment, a pus masa și a invita oaspeții. O astfel de tradiție a existat pentru o lungă perioadă de timp, dar să o respecte sau nu, părinții să decidă.

Efectuarea unui ritual - ce face mama ta în timpul botezului?

Unele femei sunt speriate de ignoranța lor față de tradiții. Ei își fac griji că vor fi confundați în templu, pentru că nu știu ce să facă. Dar nu te teme de asta. Înainte de împlinirea sacramentului, miniștrii bisericii vor spune în detaliu despre cum se va întâmpla totul. Și în timpul ritului, caz în care, de asemenea, va fi prompt.

Dar rolul mamei în timpul botezului nu este atât de mare. Deja în cele din urmă, preotul citește rugăciunea mamei sale. Poate fi individual dacă botezurile sunt ținute separat pentru un copil. ce să punem pe botezul mamei copiluluiDacă mai mulți copii sunt botezați în același timp, atunci mai multe mame sunt citite la rugăciune imediat. După ce a citit, femeile ar trebui să facă un arc tridimensional pământesc. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să ne încrucișăm. Apoi trebuie să vă îngenuncheați și să înclinați capul. Apoi trebuie să te ridici și să o faci de două ori mai mult. Dar nu toate bisericile trebuie să facă un astfel de semn. După aceasta, trebuie să luăm copilul din mâinile preotului. Asta e tot ce face mama la botez. În unele biserici, o femeie poate fi într-o cameră în care este ținut sacramentul. În altele, poate fi cerut să iasă și să sune la sfârșit. Despre aceste caracteristici trebuie avertizat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 66 = 68