cordonul ombilical

Livrarea de nutrienți de la mamă la făt, precum și îndepărtarea produselor metabolice se realizează prin intermediul cordonului ombilical, care face legătura între placenta și inelul ombilical fetal.

Structura cordonului ombilical

Este important, în cazul în care este cordonul ombilical la copil: în mod normal, se deplasează departe de partea de mijloc a placentei, deși expectorație probabil marginal - prin oricare una din marginile sale, sau atașament teaca - cordonul ombilical se extinde de scoici, în cazul în care vasele sunt extrase din placenta. Formarea sa se încheie cu 12 săptămâni, iar cordonul ombilical funcționează înainte de nașterea fătului. De obicei, lungimea medie a cordonului ombilical este de la 40 la 70 cm, dacă este mai mică de 40 cm, este o cordon ombilical scurt, mai mult de 70 cm este lung.

Câte vase trebuie să aibă o cordon ombilical?

În mod normal, cordonul ombilical trei nave: două artere și Viena, între care există o substanță foarte puternică, care împiedică vasele de sânge din cordonul ombilical prin deplasare: jeleu Wharton. Dar, uneori, numai 2 vase se găsesc în cordonul ombilical, în 50% din cazuri nu afectează nimic și fătul se dezvoltă normal. Dar, în cazul în care cordonul ombilical la doar două nave, asigurați-vă că pentru a examina rinichi fetale, deoarece acest lucru ar putea fi un semn de anomalii renale congenitale - sau, mai degrabă, un semn al lipsei unui rinichi.

Nodul pe cordonul ombilical - ce este?

În cursul dezvoltării sale, arterele ombilicale cresc și îndoiți în jurul elicoidală a venei, și răsucite în continuare în spirală cordonul ombilical întreg. Odată cu creșterea rapidă a acestor nave pot fi formate din bobine de nave și din cordonul ombilical varicoase - uzlopodobnyh îngroșări sale (noduri ombilicale false). Cu nodurile false, fluxul sanguin din cordonul ombilical nu este afectat.

Adevărat noduri din cordonul ombilical sunt formate în timpul mișcărilor fetale și în timpul nașterii, dar rareori acestea conduc la consecințe negative, numai în stadiile incipiente ale sarcinii strânge nodul poate fi în cele din urmă provoca atrofia jeleu Wharton și perturba fluxul de sange din cordonul ombilical.

Cât de periculos este cordonul cu cordonul ombilical? cordonul ombilical

În timpul anchetei cu ultrasunete în a doua jumătate a sarcinii, de obicei, protocolul înregistrează prezența cordonului ombilical în apropierea gâtului. Dar, în mod normal, în jurul feței copilului, există frecvent cordoane ombilicale și este necesar să se verifice dacă o astfel de buclă este în jurul gâtului. Acest lucru nu este întotdeauna de încredere într-un studiu de rutină, dar este clar vizibil în Doppler. Dar cordonul cu cordonul ombilical nu duce, de regulă, la consecințe negative, dacă nu există alte complicații în timpul nașterii și nu este o contraindicație pentru livrarea naturală. Dar prezentarea sau prolaps sa din cordonul ombilical bucle de la canalul de nastere este foarte periculos pentru făt precum comprimarea cordonului ombilical între canalul de nastere si fatul duce la asfixiei fetale și deces în 90% din cazuri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 2