După naștere, când puteți dormi cu soțul dvs.În cele din urmă, durerile de naștere pe termen lung s-au încheiat, iar fericirea de mult așteptată se află în apropiere. Dar pentru corpul feminin, chiar și aspectul natural al copilului este un mare stres, ca să nu mai vorbim de cezariană. Prin urmare, fiecare nou mama are nevoie de odihnă și odihnă de ceva timp.

Motivele pentru care după livrarea sexuală aveți nevoie de odihnă sexuală

De interes deosebit pentru o femeie, și chiar pentru soțul ei, ridică întrebarea: pot dormi cu soțul meu imediat după naștere. Răspunsul la acesta va fi negativ din mai multe motive importante:

  1. Sistemul de reproducere feminin nu a fost încă recuperat: în procesul de livrare, țesuturile moi sunt deteriorate, care sunt o rană deschisă. Prin urmare, actul sexual poate duce la sângerări severe de la nave cu integritate compromisă.
  2. Când se naște un bebeluș, se formează adesea pauze, care necesită suturarea. Dacă vă întrebați când este posibil să dormiți cu un soț după naștere, trebuie să știți că înainte de a trăi o viață sexuală este mai bine să vă consultați cu un ginecolog. Aceasta va determina starea cusăturilor. Același lucru este valabil și pentru operația cezariană: pentru ca actul sexual să nu ducă la probleme chirurgicale grave, este necesar să se examineze mai întâi starea cicatricei pe uter.
  3. Chiar dacă nașterea a fost ideală, tractul reproductiv feminin după ce a trecut prin făt este susceptibil la infecție, care poate deveni reală în timpul actului sexual. Uneori duce chiar la dezvoltarea inflamației uterului - endometrita.
  4. După ce deveniți mamă, este nevoie de ceva timp înainte ca umflarea și hipersensibilitatea să dispară. În caz contrar, vă va face rău să dormiți cu soțul dvs. după naștere, iar în acest caz, interesul pentru viața sexuală este adesea pierdut și chiar posibil apariția frigidității. De asemenea, motivele psihologice sunt importante: nașterea este adesea foarte obositoare, astfel încât soția trebuie să se odihnească și să se recupereze. Acest lucru va ajuta la re-trezirea interesului pentru sex. În plus, unele femei au nevoie de timp pentru a se obișnui cu figura schimbată după naștere și din nou se simt binevenite.

Cum să se poarte cu soțul ei în perioada postpartum?

Foarte adesea reprezentanții sexului corect încă în spital cer medicului cât de mult nu poți să dormi cu soțul tău după naștere. Răspunsul la acesta va fi strict individual. Totul depinde de faptul dacă ați născut în mod natural sau cu o cezariană și ați avut o episiotomie (suturarea cu rupturi ale picioarelor). Dacă nu există complicații, vi se va permite să vă bucurați de bucuriile sexului după 6 săptămâni, în caz de rupturi, această perioadă crește până la 8 săptămâni, iar după o operație cezariană este posibilă revenirea la o viață plină de căsătorie nu mai devreme de 2-3 luni.

Dacă vă simțiți bine și medicul a dat un pas înainte pentru intimitate, ar trebui să ascultați următoarele recomandări:

  1. Prima dată când nu trebuie să aduceți imediat problema sexuală. Veți avea nevoie de timp pentru a vă recâștiga reciproc. Este mai bine să se limiteze la mângâieri blânde (petting). În acest caz, nu trebuie să vă grăbiți - și atunci vă oferim plăcere reciprocă.
  2. Dacă sexul cu soțul dvs. după naștere vă provoacă în continuare un disconfort grav, Pot să dorm cu soțul meu după naștere?motivul poate fi producția insuficientă de lubrifiere naturală în canalul de naștere. În acest caz, este logic să folosiți lubrifianți și să alegeți poziția cea mai confortabilă pentru dvs. în timpul iubirii. Apoi, veți putea regla frecvența mișcărilor și adâncimea de penetrare.
  3. Copiii se trezesc adesea noaptea, pentru a nu fi nervoși și a vă relaxa complet, încercați să planificați primele întâlniri intime pentru zi, dacă este posibil.
  4. Încercați să vă odihniți mai mult și mâncați în mod normal, și, de asemenea, beți multe lichide. Acest lucru vă va permite să vă aflați în formă și cu plăcere să vă dedați plăcerile sexuale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

50 − 41 =