Când poți pune o spirală după naștereDestul de des, femeile după nașterea unui copil se gândesc la metoda contracepției. Apoi se pune întrebarea când, după naștere, este posibil să se pună o spirală. Să luăm în considerare mai detaliat această metodă de protecție împotriva sarcinii și să încercăm să răspundem la această întrebare.

Când pot instala un dispozitiv intrauterin după nașterea unui copil?

După cum știți, acest contraceptiv este implantat direct în cavitatea uterină, astfel încât să creeze un obstacol în calea oului fetal, care nu poate pătrunde în uter. De aceea, de multe ori cu această metodă de prevenire a sarcinii, există o încălcare, cum ar fi o sarcină ectopică. Acest fapt este unul dintre argumentele puternice împotriva folosirii unui dispozitiv intrauterin. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, el este destul de popular cu femeile.

Pentru a determina când este posibilă introducerea unui dispozitiv intrauterin după naștere, o femeie trebuie să consulte un medic. Concluzia cu privire la posibilitatea utilizării acestei metode de medici contraceptivi poate fi dată doar după examinarea și evaluarea stării sistemului reproducător feminin.

De regulă, o spirală după naștere poate fi pusă, când din momentul apariției copilului a trecut deja 6-7 săptămâni. Cu toate acestea, imediat este necesar să spunem că această perioadă este medie. În unele cazuri, instalarea spiralei este posibilă numai după șase luni, de exemplu, după operația cezariană. Uneori, un dispozitiv intrauterin poate fi instalat imediat după naștere. Cu toate acestea, această practică este rară.

Poate toată lumea să utilizeze DIU după naștere?

Merită menționat faptul că această metodă de contracepție nu este potrivită pentru toate femeile. Există, de asemenea, contraindicații pentru utilizarea unei spirale. Printre acei medici sunați:

  • prezența formațiunilor tumorale în sistemul reproducător;
  • procese inflamatorii în organele pelvine;
  • patologia organelor genitale ale uterului și colului uterin;
  • spirală după livrare când este pusboli venerice;
  • cancer de san;
  • tromboza venoasă profundă.

Având în vedere caracteristicile de mai sus, medicii înainte de a instala o spirală, nu ar trebui să examineze doar femeia în scaun ginecologic, dar, de asemenea, ia în considerare prezența bolilor cronice.

Astfel, când este mai bine să puneți un dispozitiv intrauterin după naștere și dacă este posibil să faceți acest lucru deloc, medicul ar trebui să decidă numai. În plus, numai un expert poate determina ce tip de DIU este adecvat pentru o femeie în fiecare caz particular.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 17 = 22