când puteți să vă scăldați un nou-născut

Prima baie a unui nou-născut devine un adevărat ritual pentru întreaga familie. Părinții tineri sunt foarte îngrijorați de modul în care copilul reacționează la procedurile de apă, adesea prima cunoaștere cu apa merge împreună cu bunicile și uneori chiar cu bunicii. La urma urmei, de la prima baie depinde de modul în care copilul va trata mai târziu procedurile de apă. Apoi, vom analiza când puteți începe să vă îmbătați un nou-născut și caracteristicile acestei proceduri.

Când este mai bine să se spele un nou-născut?

Problema timpului pentru prima baie de părinți tineri este foarte importantă. Cineva care se află deja în spitalul de maternitate încearcă să spele corpul bebelușului în chiuvetă și cineva care ajunge chiar acasă încearcă să aștepte cu o baie. Principalul obstacol în calea cunoașterii cu apă este ombilicul neobișnuit. Nu există un consens în această privință. Unii pediatri cred că ar trebui să așteptați ca ombilicul să se vindece, în timp ce alții spun că dacă faceți baie în apă fiartă și decoctați plantele medicinale, o puteți face în primele zile după externarea din spital.

Timpul zilei pentru înot este ales de părinți. Cel mai adesea procedura de scăldat se efectuează seara înainte de a merge la culcare, deoarece apa caldă relaxantă cu decocții pe bază de plante calmează sistemul nervos al copilului și promovează un somn bun.

Cum să începeți să îmbătați un nou-născut?

  1. Credem că nu este necesar să spunem că băile ar trebui spălate în mod ideal.
  2. Temperatura aerului din încăperea unde se va efectua procedura nu trebuie să fie sub 24 ° C.
  3. Baia este echipată cu un tobogan special pentru înot, pe care va fi așezat copilul, astfel încât fața lui să nu cadă sub apă.
  4. Este foarte important ca prima lună a copilului să fie scăldată în apă fiartă și decoct de ierburi. Din a doua lună, apa nu poate fi fiartă, dar ciorbații ar trebui să continue să gătească. Pentru a pregăti decoctul de ierburi cel mai adesea utilizați mușețel, calendula, șir, menta și plantain.
  5. Nu utilizați săpun și șampoane timp de până la o lună, puteți alege copii, dar nu le folosiți mai mult de o dată pe săptămână.

Înainte de îmbăiere, trebuie să măsurați întotdeauna temperatura apei și asigurați-vă că este de 35-36º C. Înainte de a pune copilul în apă trebuie să fie înfășurat într-un scutec astfel încât să nu se sperie. La început, picioarele bebelușului sunt scufundate în copil și monitorizate de reacția lui, dacă nu-și exprimă nemulțumirea, apoi este treptat așezat pe un deal.

În timpul îmbăierii cu un copil, trebuie să vorbiți, să-l călcați, să-i udați sânii cu apă. Copilul trebuie să înțeleagă că procedurile de apă aduc bucurie și plăcere. Procedura pentru prima baie nu trebuie să depășească 10 minute, apoi durata poate fi crescută treptat, ridicând până la 30 de minute.

După îmbăiere, nou-născutul trebuie învelit într-un prosop cald sau într-un scutec special, cu o glugă. După baie, copiii consumă de obicei cu mare dorință și dorm mai mult și mai calmi decât de obicei.

Când nu se recomandă să se spele un nou-născut?

Știm multe despre aspectele pozitive ale procedurilor de apă pentru copii. Acest lucru este atât un efect de întărire și calmare, o creștere a imunității. Și acum să vedem când nu poți scăpa de nou-născut?

când este mai bine să se spele nou-născutului

  1. Bineînțeles, este strict interzis să se spele un copil dacă are o răceală, și cu atât mai mult cu febră mare, deoarece poate agrava starea lui.
  2. Bolile cutanate pustuloase sunt, de asemenea, o contraindicație pentru scăldat.
  3. Prezența rănilor de înmuiere, de asemenea, nu permite copilului să se scalde.

Astfel, dacă vă apropiați corect de scăldatul unui nou-născut, bebelușul nu se va teme de apă în viața ulterioară și, după scăldat, este asigurat un apetit bun și un somn bun. În plus, efectul de întărire a procedurilor de apă va ajuta să crească puternic și sănătos.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

36 + = 38