căpșuni în timpul sarcinii

Fructul sălbatic este o plantă valoroasă. Este utilizat pe scară largă în medicina populară pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, anemiei, anemiei, afecțiunilor renale, ficatului, tuberculozei, insomniei. Îmbunătățește activitatea inimii, ajută la normalizarea metabolismului.

Iar proprietățile medicinale sunt absolut toată planta: fructele ei, frunzele și rădăcinile. Căpșunile sunt adesea incluse în compoziția remediilor pe bază de plante. Frunzele de căpșuni trebuie să fie recoltate pentru fabricație la începutul primăverii, înainte de începerea înfloririi. În mod similar, rădăcina - la începutul primăverii, deși este posibil la toamna târziu. Principalul lucru pe care planta era într-o stare de odihnă - nu a înflorit și nu a dat rod. Boabele, împreună cu frunzele și tulpinile, sunt uscate în timpul verii. Căpșunile uscate pot fi folosite timp de un an, iar rădăcinile - timp de doi ani.

Căpșunile de pădure sunt un instrument excelent pentru curățarea corpului de toxine, curăță sângele, în timp ce îl saturază cu fier. Căpșunile nu se usucă neapărat, puteți mânca boabele în formă brută.

Infuzarea rădăcinilor de căpșuni în medicina populară este folosită pentru a trata sângerările uterine, utilizate cu menstruație abundentă, albe, fibroame ale uterului. Un decoct de frunze poate fi folosit ca sedativ pentru nevroze.

În plus față de proprietățile medicinale, căpșunile au capacitatea de a elimina pielea de pistrui și licheni. Pentru a face acest lucru, în practica cosmetică folosiți măști nutritive din fructe de padure și suc de căpșuni.

Dar cu toate astea, căpșunile au contraindicații. Și printre ei - sensibilitate și predispoziție la alergii și sarcină. Cu prudență, trebuie să-l folosiți și pe copii.

Căpșuni și sarcină

Mamele viitoare s-ar putea întreba - pot căpșunile să fie însărcinate? Și ce înseamnă căpșuni periculoase în timpul sarcinii? S-ar părea că o astfel de fructe de valoare și că este rău? .. Cu toate acestea, aveți grijă, deoarece boabe poate provoca o alergie puternică, chiar dacă înainte de sarcină nu ați observat o astfel de reacție. În timpul sarcinii, organismul poate fi tratat în mod diferit față de anumite alimente alergene și răspunde destul de diferit decât înainte de sarcină.

Și, după cum știți, o alergie nu este doar o manifestare externă a tipului de erupție pe piele. O astfel de reacție afectează multe sisteme ale corpului, iar manifestările cutanate sunt doar un semn exterior. Reacțiile interne sunt mult mai periculoase.

La unii oameni, numai mirosul și tipul de căpșuni cauzează simptome alergice - urticarie, mâncărime, umflături - reacție atât de puternică a corpului.

Nu riscați și beți un decoct de frunze de căpșuni în timpul sarcinii. Aceasta mărește contracția mușchilor uterului, adică crește tonusul. Nu este nevoie să explici ceea ce este periculos - se pare că toate femeile știu bine și fără asta.

De asemenea, o contraindicație în timpul sarcinii este orice medicament care conține căpșuni în compoziția sa. Căpșuni în timpul sarcinii este contraindicat mai ales dacă aveți un gastroduodenită cronică, dischinezie biliară, pancreatită, secreție crescută de suc gastric sau există idiosincrasia de căpșuni.

capsula de căpșuni

Desigur, căpșunile nu sunt contraindicate absolut femeilor însărcinate. Aceasta, ca și alte legume și fructe, este foarte utilă. Și fructele insarcinate gravide pot și ar trebui să fie mâncate, în timp ce respectă precauția și nu se atașează la lăcomie.

Câteva fructe de padure nu vor face rău dacă faceți acest lucru urmăriți cu atenție apariția probabilă a unei alergii. Dacă observați chiar și cele mai mici semne - nu mai mâncați căpșuni. Dacă totul este bine - bine, e minunat. Dar nu trebuie să-l mâncați prea mult. Amintiți-vă că acum este mult mai important pentru dumneavoastră să aveți grijă de sănătatea bebelușului și puteți gusta fructele de capsune delicioase după - când copilul se naște și nu veți mai alăpta.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

10 + = 16