cărți moderne pentru adolescențiSe știe că cititul este cheia dezvoltării personalității, prin urmare, este necesar să se insufle dragostea pentru cărți din copilărie. Elevii școlari sunt cei mai exigenți din literatură, deoarece au și alte opțiuni pentru petrecerea timpului liber. Cartea trebuie să câștige atenția copilului, astfel că el ar prefera să citească alte distracții. Deoarece părinții vor fi folositori să învețe primele 10 cărți moderne pentru adolescenți, să știe ce să ofere copilului. Desigur, este important să țineți cont de preferințele tînărului cititor, de gusturile lui.

Literatură de autori ruși

În primul rând, merită să se țină seama de activitatea scriitorilor ruși, deoarece ei sunt, de asemenea, pregătiți să ofere cărți interesante pentru copiii de vârstă școlară:

  1. "Băiatul și întunericul" precum fanii science fiction și fanii creativității S. Lukyanenko;
  2. "Unde nu există iarna" de Dina Sabitova - o poveste subtilă și emoționantă, care va face apel atât copiilor, cât și părinților, care nu sunt indiferenți față de problema orfanului;
  3. "Cercul" (de Liya Simonova) va permite studenților să privească de la o parte la problemele pe care el și el le-ar putea întâmpina, pentru că descriu relația cu părinții și colegii.

După ce au citit aceste cărți moderne interesante pentru adolescenți, băieții vor putea reconsidera unele dintre valorile lor de viață. Părinții ar trebui, de asemenea, să se familiarizeze cu această creativitate pentru a avea ocazia de a vorbi cu copilul despre complot. Aceasta va face posibilă înțelegerea mai bună a fiului sau a fiicei, acțiunile și gândurile acestora.

Lista cărților moderne pentru adolescenții autorilor străini

Scriitorii străini merită, de asemenea, atenția tinerilor cititori, deci trebuie să vă familiarizați și cu munca lor:

  1. "Este bine să fii liniștit" a fost scrisă Stephen Chbosky, în afară de autorul însuși a făcut un film despre creația sa. Romanul spune despre baiatul Charlie, care se duce la clasele superioare, dar se teme de consecintele defectiunii sale nervoase. El iubește cărțile și cu plăcere citește tot ceea ce îl sfătuiește profesorul de literatură. Această carte și-a găsit fanii din întreaga lume, adolescentul va fi interesat să o citească, iar întreaga familie își poate vedea adaptarea.
  2. Tinerii moderni se bucură de filme de vizionare lucrări ale lui Stephen King. Prin urmare, elevii de liceu pot propune cu ușurință să citească cartea autorului său. De exemplu, pentru copiii cu vârste între 16 și 17 ani "Carrie". Adolescenții vor putea să experimenteze profunzimea emoțiilor pe care autorul dorea să le arate. Lucrarea descrie povestea unei fete care a avut o relație dificilă cu colegii de clasă și cu mama ei. Acest lucru arată consecințele a ceea ce se întâmplă dacă o persoană este adusă la un pas.
  3. Cărțile scriitorilor contemporani pentru adolescenți se disting printr-o varietate de subiecte. Tipii vor fi interesați să citească "Doisprezece" Nick McDonnell. Romanul povestește despre viața adolescenților americani, despre divertismentul lor, despre droguri, despre sex, despre consecințele pe care toate acestea le pot avea.
  4. John Green, "Blame the Stars" spune despre o fată care este forțată să participe la un grup de sprijin pentru pacienții cu oncologie. Se întâlnește cu un tip și, în ciuda diagnosticului și dificultăților, tinerii sunt fericiți în fiecare zi.
  5. De asemenea, poate fi numită una dintre cele mai bune cărți moderne pentru adolescenții autorilor străini "Am expirat." Stace Kramer. Lucrarea te face să te gândești la modul în care întreaga viață se poate schimba la un moment dat.
  6. cărți pentru lista de adolescenți moderneIubitorii de mistică pot fi, de asemenea, oferite "Shelter" Medellin Ru, numai această carte se va potrivi tipilor mai în vârstă. Pe paginile lucrării autorul va vorbi despre evenimentele misterioase care au loc cu eroul, în timpul șederii sale la cursurile de vară.
  7. "Enciclopedia sexuală pentru adolescenți" (Castro Espin Mariel) ridică o serie de probleme care trebuie discutate cu copii de această vârstă. Din diverse motive, în multe familii, puțină atenție este acordată educației sexuale. Această carte va ajuta elevii să se ocupe de câteva subiecte delicate.

În prezent, nu este dificil să găsim cărți noi pentru adolescenți ai autorilor contemporani.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 5 =