ce este ovulația în cuvinte simpleSistemul hormonal este un mecanism foarte delicat. Datorită hormonilor, care sunt încorporați în corpul feminin prin natura lor, sexul echitabil poate purta și suporta copii.

Fiecare fată știe că un astfel de fenomen ca menstruația o va însoți până la vârsta înaintată. Femeile foarte tinere, care au întâlnit sângerări de pe tractul genital, nu înțeleg de ce și de ce se întâmplă acest lucru. Dar este simplu: spun doar fata lunar care nu devine gravidă, și puteți lăsa un strat subțire de endometru (mucoasa uterina), care a crescut pentru ceea ce ar începe să crească un embrion uman, dar acum nu a fost necesară. Cu toate acestea, cel mai interesant apare în mijlocul ciclului, de la sângerarea menstruală la alții. În acest moment, există o ovulație, care în termeni simpli presupune un fenomen precum eliberarea unui ou matur, gata de fertilizare.

Cum apare ovulația?

Toată lumea știe că o femeie are două ovare, în care, de regulă, una câte una, cu o perioadă de o lună, ouăle coace. Cu începutul fiecărui ciclu menstrual, acest mecanism este declanșat din nou și din nou, iar acest lucru se va întâmpla atât timp cât membrul sexului echitabil are menstruație. Foliculul, sau "capsula", în care un ou crește, explodează și eliberează un ou la tuburile uterine în momentul "nașterii" ei. Acest fenomen se numește perioada de ovulație sau în timpul zilei, care va fi mai precisă, deoarece eliberarea oului din "capsulă" are loc în 2-3 minute și nu trăiește mai mult de 24 de ore.

Cum se determină data ovulației?

Ciclul ciclului menstrual al unei femei constă din două faze: folicular și luteal. Primul este responsabil pentru maturarea oului, iar al doilea este responsabil pentru posibila concepție și dezvoltare a sarcinii. La sfârșitul fazei foliculare, și există un astfel de lucru ca ovulația, faptul că oul a fost „născut“, atunci când părăsește foliculul și în trompele uterine, în cazul în care acesta poate să apară concepție.

Calculați acest eveniment semnificativ sau data ovulației este simplă, cel mai important fiind că intervalele lunare ale bărbaților sunt regulate. De exemplu, luați un ciclu menstrual de 30 de zile. A doua fază, de regulă, este întotdeauna 14 zile, indiferent de durata acesteia. Prin urmare, data ovulației nu va fi dificil de calculat: 30 - 14 = 16. Astfel, ovulația se va produce timp de 16 zile de la începerea menstruației.

Cu toate acestea, această metodă nu este aplicabilă femeilor cu cicluri neregulate. În plus, ovulația poate fi atât timpurie cât și târzie, ceea ce nu corespunde calculelor noastre.

Prin urmare, dacă nu sunteți în întregime siguri de metoda matematică de numărare, puteți recurge la încă două. În primul caz, un test de ovulație va veni la salvare, care poate fi achiziționat de la oricare dintre farmacii.

Al doilea se bazează pe reprezentarea graficului bazal de temperatură. Pentru aceasta, menstruația ar trebui să fie mai întâi imediat după trezire, fără a ieși din pat, pentru a măsura temperatura bazală rectală. Trebuie remarcat faptul că un somn continuu înainte de măsurare ar trebui să fie de cel puțin 6 ore. În ziua în care apare ovulația, pe diagramă veți observa o creștere a temperaturii ascuțite în sus (cel puțin cu 0,3 grade).

Deci, în cuvinte simple, ovulația la femei și fete - este un fenomen care poate garanta sarcina în 70% din cazuri, în cazul în care în această perioadă a fost efectuat un contact sexual neprotejat. ovulația este ceea ce este în cuvinte simpleMerită să vă amintiți că, timp de 5 zile înainte de data ovulației și a zilei după ce merită să excludeți orice act sexual neprotejat, cu excepția cazului în care, desigur, intenționați să vă înscrieți o sarcină. Iar cifrele sunt bine fundamentate, deoarece medicii au demonstrat că, în ciuda faptului că ovulul trăiește doar o zi, spermatozoizii sunt capabili să mențină mobilitatea în tractul genital al femeii timp de cinci zile.

Ovulația este eliberarea ovulului din folicul, iar mecanismul acestui eveniment este același pentru fetele tinere și femeile mature. Acest fenomen nu are limite de vârstă și se întâmplă atâta timp cât sexul echitabil merge lunar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 14 = 16