ce este prietenia pentru copii

Nu contează cât de mult a iubit mama la copilul ei, indiferent de modul în care ea a vrut să fie cu el în mod constant și să fie cel mai bun prieten al său, în inima ei, ea știe - dragostea părintească nu este totul, copilul are nevoie de prieteni de aceeași vârstă. Prietenia pentru copii nu este decât prima experiență a intimității spirituale. Legând prietenii, copilul învață să comunice cu alții în condiții de egalitate, pentru a face față cu propriul ego, pentru a arăta față de alte persoane, să vină să ajute, să ierte și să ceară iertare, să împartă o atenție și îngrijire. Psihologii observă că modul în care se dezvoltă relația copilului cu prietenii, dezvoltarea lui mentală, fizică, mentală și emoțională depinde în mare măsură. În cazul în care copilul nu poate găsi prieteni, apoi un strat de relații umane rămâne inaccesibile pentru el, secretul este o lume imensă plină de secrete comune, inventii, jocuri, entuziasm și certuri care au loc de fiecare dată „pentru totdeauna“.

Regulile de prietenie pentru copii sunt simple - de la o vârstă fragedă, copiii aleg prieteni intuitiv, în conformitate cu principiul "ca - nu-mi place". Unii copii sunt deschiși să întâlnească noi cunoștințe și au o abilitate fericită în orice companie să devină imediat ale lor. Ei primesc instantaneu prieteni-prieteni. Și dacă copilul, prin natură, este timid și nu poate găsi prieteni? Dacă nu știe cum să fie prieteni? Fără asistență parentală și sprijin în acest caz, el nu poate face.

Cum să înveți un copil să fie prieteni?

  1. Orice prietenie începe cu întâlnirile. Foarte des copilul nu vrea să fie prieten, pentru că pur și simplu nu știe cum să se familiarizeze. Învățați-vă copilul această artă, jucând cu jucăriile sale preferate mai multe scene de întâlniri în situații diferite. Explicați-vă că depinde foarte mult de starea de spirit și de expresia feței, așa că atunci când vă întâlniți, nu puteți fi o fagă și o încruntați. Și, desigur, nu merită să cădeți în disperare, dacă, ca răspuns la o ofertă de a vă familiariza cu un refuz, trebuie doar să încercați din nou puțin mai târziu.
  2. Arătați copilul plinătatea și frumusețea prieteniei prin exemplu - spune-ne despre prietenii tăi din copilărie, despre ce jocuri ai jucat ca petrecerea timpului de calitate impreuna, secrete partajate care ați fost, așa cum ați certat și împăcat. Discutați cu el despre ce este prietenia, ce este important pentru copii și adulți.
  3. Poate că motivul pentru care nimeni nu este prieten cu un copil este ascuns în faptul că este foarte gelos de jucăriile sale și nu împărtășește cu nimeni. Discutați-l cu copilul, explicați-i că nu este necesar să luați cele mai preferate jucării pentru o plimbare, ci cele pe care trebuie să le dați pentru a juca pentru alți copii. Invitați copilul să trateze alți copii cu dulciuri, mere sau cookie-uri.
  4. Organizați pentru copiii locali un fel de ocupație comună - jucând fotbal, lansând un zmeu, mergând la teatru, un film sau o grădină zoologică. Copiii vor primi o mulțime de emoții plăcute și vor avea subiecte de discuții în comun.
  5. Nu spune "nu" dacă copilul dorește să-i invite pe unul dintre prietenii lui să viziteze. Permiteți printre seturile de jucării să fie în mod necesar acelea în care este distractiv și interesant să se joace cu prietenii. regulile de prietenie pentru copiiNu fi leneș să se alăture jocurilor copiilor, dar nu ocupă o poziție de lider.
  6. Din când în când, întreabă copilul cum sunt lucrurile cu prietenii săi. În conversație, lăudați adesea copiii pe care copilul le-a ales ca prieteni, permiteți-i să vă simtă sprijinul și aprobarea.
  7. Lasă dreptul de a alege prieteni pentru copilul însuși. Nu impuneți candidați mai potriviți în opinia dvs., prin aceasta treziți doar dorința copilului de a face rău.

Învățați-vă copilul să fie prieteni, pentru că unii prieteni din copilărie devin tovarăși adevărați în viața noastră și în viitor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 3 =