Ce fel de legume poate o mamă care alăptează

Nutriția calitativă și variată a mamei care alăptează îi permite să ofere ei și copilului vitamine și microelemente necesare. Cu toate acestea, multe mame știu că, atunci când alăptează, este important să urmeze o dietă, astfel încât să nu provoace probleme de sănătate la copil. În această privință, multe mame se întreabă - ce legume pot fi lactate.

Legume cu alaptat

Legume - o hrană utilă și ușor de digerat, care diversifică foarte mult dieta mamei. Cu toate acestea, în acest caz, nu toate legumele pentru mama care alăptează pot fi utile. Acest lucru se datorează faptului că stomacul copilului, în special nou-născutul, reacționează puternic la substanțele conținute în unele legume. La urma urmei, ajung în laptele matern și poate provoca o reacție negativă. De exemplu, din varză un bebeluș poate avea o formare de gaz crescută, iar din legume strălucitoare, de exemplu, piper argintiu, o alergie.

Ce fel de legume poate o mamă care alăptează?

Mai întâi de toate, mama care alăptează poate fi acele legume pe care suntem obișnuiți în fiecare zi. Morcovii, cartofii, sfecla, castravetii nu vor dauna copilului, daca nu le abuzeaza. De asemenea, legumele excelente pentru îngrijire - acestea sunt dovlecei, conopidă și broccoli, se disting printr-un nivel scăzut de alergenicitate. Cu prudență ar trebui să mănânce roșii, dovleac, ardei și alte legume viu colorate. De asemenea, puteți utiliza în mod activ diferite tipuri de verde, inclusiv salate de frunze. Varza și alte legume care cauzează formarea excesivă de gaz pot fi consumate subțire.

Legumele unei mame care alapteaza - o chestiune de calitate

Ma gandesc daca mama legume care alăptează, merită să ne amintim că astăzi legumele pe masa noastră sunt tot timpul anului, dar în timpul iernii problema utilității lor și chiar de securitate rămâne deschisă. Din acest motiv, legumele cu lactație trebuie să fie sezoniere. legume pentru mamele care alăpteazăNu vă duceți cu legume importate, mai ales dacă copilul este încă foarte tânăr sau susceptibil la alergii. Dacă tot nu poți să aștepți să mănânci legume importate, ar trebui să le alegi cu atenție, concentrându-te pe calitate și, dacă este posibil, tăi pielea, deoarece acumulează nitrați.

În dieta unei mame care alăptează, legumele ar trebui să ia un loc de frunte împreună cu produsele din carne și carbohidrații complexi. Acest lucru îi va permite să-și mențină corpul în timpul unei perioade de consum abrupt de energie. Principalul lucru este să se ia o abordare echilibrată a problemelor legate de regimul alimentar și la apariția celei mai mici reacții negative la copil, pentru câteva săptămâni, pentru a exclude acest tip de legume din dietă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 18 = 26