decât să hrănească un copil de un anÎn momentul în care bebelușul este primul în dieta sa, un număr mare de feluri de mâncare și alimente diferite trebuie incluse în dieta sa, ceea ce asigură nevoia de vitamine și microelemente benefice. În același timp, mâncând în același mod ca un adult, un copil de 12 luni nu poate încă, astfel încât organizarea hranei lui ar trebui să fie abordată cu o mare responsabilitate. Adesea, părinții care îngrijesc ridică întrebarea despre ce să hrănească un copil de un an și ce ar trebui să fie inclus în meniul său pentru a răspunde nevoilor unui organism în creștere.

Ce ar trebui să fie inclus în dieta unui copil de un an?

Baza de nutriție a copilului la vârsta de aproximativ un an ar trebui să fie porridge - orez, porumb, hrișcă, ovaz și așa mai departe. Între timp, în dieta sa trebuie să includă și feluri de mâncare din carne, cum ar fi sufle, chifteluțe sau brânzeturi aburit, ouă de pui sau prepelițe, produse din ficat și lapte acru.

O parte din meniul zilnic de fructe ar trebui să ia fructe și legume - proaspete sau aburit. În timpul verii, cota acestor produse poate fi crescută, însă nu se ia prea mult în banane, struguri și fructe de pădure - acest lucru poate dăuna tractului digestiv al copilului sau poate provoca o reacție alergică. Fructele exotice, cum ar fi kiwi, papaya sau fructele pasiunii, la această vârstă, în general, mai bine să nu ofere.

Toate alimentele oferite copilului pe an ar trebui să aibă o consistență de piure. Cu toate acestea, dacă miezul are suficientă dinți, ar trebui să includă treptat mici bucăți și bucăți, astfel încât copilul să înceapă să apară abilități de mestecat. Cu o nutriție adecvată, copiii de un an și jumătate ar trebui să aibă deja această capacitate într-un grad suficient.

De regulă, băieții și fetele care au terminat recent un an, mănâncă de 4 ori pe zi. Cu toate acestea, există copii care trebuie hrăniți de 5 sau chiar de 6 ori pe zi. În orice caz, cantitatea totală consumată de dovadovikom alimente ar trebui să fie de aproximativ 1200 ml. Cu patru mese pe zi, aceasta ar trebui să reprezinte aproximativ 35% din rația zilnică, micul dejun și cina - pentru 25%, iar pentru gustări - doar aproximativ 15%.

Ce puteți alimenta o opțiune de meniu pentru un copil de un an

Foarte adesea părinții tineri au o întrebare, ce să hrănească un copil de un an pentru micul dejun sau cină și, de asemenea, pentru noapte. Pentru a nu rafina creierul, este suficient să folosiți una dintre următoarele opțiuni pentru meniul zilnic:

  • Pentru micul dejun, bebelușului i se poate oferi orez, fulgi de ovăz, grâu, hrișcă, porumb sau o terci de cereale cu lapte, precum și o omletă cu aburi. Dacă se dorește, copilul poate bea și un ceai slab;
  • cina pentru un copil de un an trebuie să fie în mod necesar o primă și a doua feluri de mâncare. Pentru el, supă de borscht sau varză pe supă de pui, diverse supe-cartofi piure, precum și carne de pui sau de pește cu vermicelli de mică adâncime, sufle de carne și alte mâncăruri similare;
  • pentru o gustare este cel mai potrivit pentru iaurtul de copii sau brânza de vaci, budinca de lapte, precum și caserola de cașul sau piureul de fructe; decât să hrăniți copilul de un an al meniului
  • cina ar trebui să fie, de asemenea, destul de ușor. Foarte bine, dacă în acest moment al zilei bebelușul va primi o piure de legume, o omela cu aburi sau budincă. Dacă este necesar, vă puteți oferi o ceașcă de kefir sau lapte pentru o noapte.

Sperăm că opțiunile propuse vă vor ajuta să decideți cum să alimentați cel mai bine un copil de un an, astfel încât acesta să devină puternic și sănătos și să se dezvolte pe deplin atât din punct de vedere fizic, cât și intelectual.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

23 + = 33