ceai cu menta la alăptare1Întrebarea dacă ceaiul cu menta în timpul alăptării (HS) nu este un răspuns fără echivoc și este adesea cauza litigiului. Deci, unii medici susțin că această plantă poate crește producția de lapte matern atunci când este consumată în cantități mici, alții dimpotrivă - spun că mentă suprimă procesul de lactație. Să încercăm să ne dăm seama.

Este permis să bea ceai cu menta atunci când alăptează?

Când răspundeți la acest tip de întrebare, este obligatoriu să țineți cont de faptul dacă lactația este deja matură sau mama începe doar procesul de alăptare. În ultimul caz, utilizarea ceaiului cu mentă în concentrații mici nu afectează producția de lapte matern.

Cel de-al doilea lucru este de a spune că procesul de lactație nu este influențat nu de menta în sine, ci de mentolul conținut în el. Deci, există mai mult de 20 de soiuri de mentă, cu concentrația de mentol în toate piperul cunoscut, unul dintre cele mai mari.

Având în vedere faptele de mai sus, majoritatea medicilor nu recomandă să bea ceai cu menta în timp ce alăptează, cu excepția cazului în care mama vrea să oprească lactația.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, în doze mici, iarba, dimpotrivă, poate fi un stimulent al lactației. Acest lucru este deosebit de important pentru femeile care încep doar procesul de alăptare.

Ce poate fi menta periculoasă pentru asistență medicală?

Spunând că mentolul conținut în plantă inhibă lactația, este necesar să observăm și alte efecte asupra organismului.

Mai întâi, este un efect hipotonic, adică cu utilizarea prelungită a mentei, scăderea tensiunii arteriale, atât la mamă care alăptează, cât și la copil. Hipotensiunea la rândul ei poate duce la ruperea ritmului cardiac, care la copiii foarte mici poate determina și opri inima. Este de remarcat că acest lucru este posibil numai cu utilizarea constantă a ceaiului de menta.

ceai cu menta cu gv Este, de asemenea, necesar să spunem că mentă are un efect alergic pronunțat și poate provoca reacții corespunzătoare în corpul de crumbs.

În nici un caz nu ar trebui să beți atunci când alăptați ceai verde cu menta. Efectul său diuretic poate afecta în mod negativ echilibrul hidric al organismului și va ajuta la eliminarea lichidului atât de necesar pentru producția de lapte.

Astfel, putem spune că ceaiul cu menta în timp ce alăptează nu merită. Dar dacă există o dorință irezistibilă, atunci o femeie își poate permite o mică cană din această băutură nu mai mult de o dată pe săptămână.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

77 − = 74