klostilbegit și gemeniDin ce în ce mai multe cupluri de astăzi pentru o lungă perioadă de timp nu pot obține un astfel de copil râvnit. Adesea, o femeie nu are o sarcină în absența ovulației. În acest caz, medicii recomandă deseori utilizarea medicamentelor speciale care stimulează ovulația, de exemplu, Klostilbegita.

Clostilbegit sau Clomifen este prescris nu numai în absența ovulației, ci și în debutul său neregulat, precum și în ovarele polichistice. Acest medicament poate fi prescris numai de un medic și eliberat din farmacii numai pe bază de rețetă.

Auto-administrarea de clomifen poate fi grav periculoase pentru sănătatea femeilor - de droguri nu numai că produce o mulțime de efecte secundare nedorite, dar, de asemenea, poate provoca epuizarea ovariană în caz de abuz.

Cu toate acestea, în 3 cazuri din 4, stimularea de către Klostilbegit duce, de fapt, la debutul sarcinii și, în unele cazuri, se înmulțește. În acest articol, vă vom spune care este probabilitatea de a concepe gemeni după stimularea de către Klostilbegit și, de asemenea, cum să luați acest medicament.

Cum să luați Klostilbegit?

După cum sa menționat deja, Clostilbegit este prescris numai de un ginecolog practicant. Auto-medicamentul în această situație este inacceptabil. De obicei, clomifenul este luat din a cincea până la a noua zi a ciclului menstrual, un comprimat pe noapte. Tableta trebuie spălată cu puțină apă.

În plus, luarea medicamentului se încheie, dar femeia se supune regulat examenului cu ultrasunete. Apoi, atunci când ultrasunetele arată o creștere a foliculilor la 20-25 mm, este prescris un singur punct de hCG. Dacă tratamentul are succes, după 24-36 de ore după injectare, femeia ovulează. În această perioadă, cuplul trebuie să se angajeze în mod activ în sex. În plus, după confirmarea ovulației, medicul prescrie în plus preparate pentru progesteron, de exemplu, Utrozhestan sau Dufaston.

Efectul secundar al medicamentului Klostibegit

Klostibegit de droguri poate provoca multe efecte secundare. Despre toate schimbările în starea sa de sănătate în timpul consumului de droguri, o femeie ar trebui să-i notifice imediat medicul. Deci, unii pacienți notează următoarele efecte secundare:

 • dureri de cap și amețeli;
 • somnolență și reacție lentă;
 • apatie sau creșterea excitabilității;
 • tulburări nervoase, depresie;
 • vărsături și greață;
 • flatulență și scaune;
 • erupție cutanată;
 • frecvența crescută de urinare;
 • dureri în piept și în abdomenul inferior;
 • presiune crescută;
 • creșterea greutății corporale;
 • scăderea acuității vizuale;
 • formarea chisturilor;
 • ruperea și epuizarea ovarelor.

Chiar dacă femeia pare a fi bine tolerată de Clostigibite și nu observă reacții adverse, aceasta nu trebuie luată prea des. Chiar și în instrucțiunea la preparat se observă că pentru a stimula ovulația în acest fel este posibil gemeni după klostilbegitanu mai mult de 5-6 ori pe toată durata vieții.

Clostilbegit și probabilitatea de gemeni

În ciuda unor efecte secundare suficiente, Clostilbegit se ocupă, de obicei, de sarcina sa cu succes. Majoritatea femeilor învață despre debutul unei sarcini dorite după 1-3 cursuri de stimulare cu acest medicament. În plus, unii dintre ei sunt surprinși să afle că vor deveni în curând mame gemene sau chiar tripleți.

Conform statisticilor, probabilitatea de concepere și de naștere a gemenilor după Klostilbegit este de aproximativ 7%, iar tripletele - 0,5%. Adesea, această proprietate a medicamentului este folosită de medici înainte de fertilizarea in vitro, dar în cazul fertilizării naturale, sarcinile multiple sunt mai mult decât este posibil.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 81 = 89