clotrimazol în timpul sarcinii

Datele statistice confirmă faptul că aftoasa este cea mai frecventă boală, cu simptomele care se confruntă cu aproape fiecare femeie. El, desigur, poate fi vindecat, dar acest proces provoacă dificultăți deosebite în perioada în care copilul poartă. De regulă, după stabilirea unui astfel de diagnostic pentru o mamă viitoare, clotrimazolul este recomandat pentru sarcină. Acest medicament a devenit foarte popular pentru a scăpa de afecțiune. Cu toate acestea, este permisă numai în al doilea și al treilea trimestru de sarcină.

Care este medicamentul Clotrimazol pentru femeile gravide?

Acest medicament are un efect antifungic puternic și este utilizat numai pentru eliminarea locală a bolii. Spectrul efectului său este destul de larg, deoarece componentele active ale clotrimazolului sunt capabile să lupte aproape toate tipurile de ciuperci care sunt infecții provocatoare. De asemenea, se caracterizează prin efecte antibacteriene și trichomonacide asupra corpului uman. Forma medicamentului este, de asemenea, diferită, ceea ce vă permite să alegeți opțiunea optimă de tratament. Puteți cumpăra cremă de clotrimazol în timpul sarcinii, tablete, supozitoare, unguent, loțiuni și soluții pentru mucus extern.

Care este tratamentul pentru clotrimazol în timpul sarcinii?

Acest medicament ajută cu succes în lupta împotriva următoarelor boli:

 • licheni;
 • candidoza superficială;
 • stomatita de tip candida;
 • leziuni fungice ale pielii;
 • piele și picioare pentru miocoza pielii;
 • trichomoniaza;
 • dezinfectarea canalului de naștere înainte de rezoluția însăși din povară.

Tablete vaginale Clotrimazolul contribuie la vindecarea diferitelor infecții în timpul sarcinii, situate în vagin și vulvă. Cu toate acestea, recuperarea reușită din patologie necesită tratamentul simultan al unui partener sexual, pentru care clotrimazolul este potrivit ca un unguent de 1%. De regulă, durata tratamentului durează aproximativ o lună.

Cum să luați Clotrimazol?

Instrucțiunea clotrimazolului în timpul sarcinii conține numai prescripții generalizate, pe care medicul observator trebuie să le precizeze. Doza zilnică și forma eliberării medicamentului depind în totalitate de severitatea bolii și de varietatea acesteia. De exemplu, comprimatele vaginale Clotrimazol în timpul sarcinii trebuie aplicate în cursuri de o săptămână. Introduceți-le cu un aplicator special și cât mai adânc posibil.

Unguent Clotrimazolul în timpul sarcinii, precum și loțiunea sau smântâna trebuie aplicate direct în zonele afectate de mai multe ori pe zi. Durata cursului de droguri depinde de factori precum:

 • evoluția bolii;
 • localizarea focarelor fungice;
 • severitatea patologiei;
 • efectul vizibil al acțiunilor întreprinse.

Foarte frecvent, mamele viitoare se îndoiesc dacă este posibil să se utilizeze clotrimazol în timpul sarcinii. Deoarece este posibilă utilizarea oricărei forme convenabile a medicamentului, riscul de a se obține componentele sale în sânge și apoi la copil este minimizat. Este extrem de rar să observați unele reacții adverse, cum ar fi: erupții cutanate, mâncărime sau umflarea mucoasei vaginale.

Contraindicații clotrimazol în timpul sarcinii

Clotrimazol nu trebuie utilizat în timpul sarcinii în primul trimestru, în timp ce utilizarea ulterioară în orice moment trebuie supravegheată de un medic obstetrician-ginecolog. O nuanță foarte importantă care trebuie observată pentru femeile gravide este introducerea comprimatelor vaginale fără ajutorul unui aplicator. Nici o regulă mai puțin importantă, care este indicată în instrucțiunile lumanarilor de clotrimazol în timpul sarcinii și în celelalte forme de eliberare a acesteia, este o interdicție categorică de a lua medicamentul înăuntru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

56 − 46 =