consecințele ecologice ale copiilor în viitorFemeile care, dintr-un motiv sau altul, nu au posibilitatea de a concepe un copil de la sine, adesea recurg la procedura de FIV. După cum se știe, în timpul desfășurării întâlnirii celulelor sexuale masculine și feminine are loc în afara organismului mamei, și anume în laborator. Această manipulare este precedată de un proces îndelungat de screening complet al părinților potențiali și de luare a biomaterialului de la ei.

În ciuda selecției atente a gameților, un număr mare de studii efectuate de cercetătorii occidentali au constatat că, în viitor, copiii de FIV pot simți consecințele acestei proceduri asupra sănătății lor. Prin acest fapt sunt asociate numeroase experiențe ale potențialilor mame.

Ce efecte de FIV pot apărea după naștere?

Cercetătorii din Statele Unite au descoperit că sugarii născuți prin FIV au o probabilitate crescută de tulburări genetice. În special, acești copii sunt adesea născuți cu o bucată de buză superioară (de 2,4 ori), au malformații ale sistemului digestiv (de 2,1 ori). În cadrul acestui studiu, au fost examinate aproximativ 280 de copii născuți ca rezultat al FIV și ICSI și mai mult de 14 000 de cruste născute în concepție prin mijloace naturale.

De la încălcările tractului gastro-intestinal la copii sunt mai des observate:

  • atrezia esofagului - de 4,5 ori mai des;
  • atrezia rectului - de aproape 4 ori.

De asemenea, este de remarcat faptul că astfel de copii sunt mult mai probabil să se nască cu tulburări ereditare, printre care:

  • Sindromul Angelmann;
  • Sindromul Beckwitt-Wiedemann.

Ce alte efecte negative ale FIV pot experimenta copiii?

Este de remarcat faptul că majoritatea încălcărilor enumerate progresează doar cu timpul, înrăutățind semnificativ calitatea vieții copilului.

Mulți autori ai studiilor aflate în desfășurare au remarcat evoluția tulburărilor psihiatrice frecvente la acești copii. Adesea, acești copii sunt cunoscuți pentru încălcări precum întârzierea mentală, autismul, care se manifestă cu vârsta și nu pot fi diagnosticate la naștere.

Astfel, fiecare femeie care dorește să se supună unei proceduri de FIV ar trebui să știe care sunt consecințele negative după această manipulare. Este demn de remarcat faptul că existența lor nu înseamnă în nici un caz că copilul ei se va naște infertil sau va avea orice boli ereditare. Factorul care stau la baza aici este ereditatea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 1