Este posibil ca copiii să bea cafea?

Majoritatea oamenilor beau în mod regulat cafea. Cineva nu se gândește dimineața fără o ceașcă de băutură parfumată, cineva o bea în cantități nelimitate pe tot parcursul zilei. Există, de asemenea, cei care folosesc cafea pentru a combate excesul de kilograme. Dar toate acestea privesc adulții. Dar cum rămâne cu copiii ai căror părinți au cafea? La ce vârstă poate fi o cafea pentru copii, și ar trebui să i se dea deloc?

De ce copiii nu pot bea cafea?

Există multe motive pentru care copiii nu pot bea cafea. Într-o ceașcă de infuzie revigorantă, în plus față de toată cafeaua cunoscută, există mult mai multe substanțe chimice. Iar acei părinți care oferă copiilor cafea decafeinizată se confundă. La urma urmei, ei sunt siguri că, dacă nu există cofeină, cafeaua este inofensivă pentru copil. Dar nu este așa, compoziția chimică bogată a cafelei, atunci când este utilizată în mod regulat, este spălată din corpul copilului, astfel că materialul de construcție necesar este calciu.

Copiii pot bea cafea verde?

O altă concepție greșită este că, dacă cafeaua neagră este dăunătoare, atunci cafeaua verde poate fi consumată de copii și chiar utilă. Aceasta este o amăgire. Copilul nu va beneficia de cafea verde. Dimpotrivă, cafeaua verde mai puternică decât negrul stimulează sistemul nervos, ceea ce duce, la rândul său, la o hiperactivitate excesivă a copilului, la incontrolabilitatea acestuia. În mod obișnuit consumă cafea, organismul se obișnuiește repede și necesită doze mai mari. O astfel de stimulare a sistemului nervos duce la dependența de cafea în copilărie și în adolescență, rău pentru cafea pentru copiipot fi transformate într-o dependență de produse mai grave - alcool, droguri. La începutul adolescenței, utilizarea unor astfel de stimulanți perturbă echilibrul emoțional fragil al copilului.

Daunele provocate de cafea pentru copii sunt evidente. Dar dacă copilul cere o gustare și nu poate refuza părinții? Începeți în bucătărie, aveți un borcan de cafea de cicoare sau cafea de orz, care este bun pentru organismul în creștere. Doctorii adevărați de cafea recomandă să beți nu mai devreme de vârsta majoratului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 2 =