botezați copiii în postul mareBotezul unui nou-născut este un mister extraordinar de important în viața fiecărei tinere familii. Cu toate că, în unele cazuri, mamele și tații preferă să amâne această chestiune până când urmașii lor vor crește și vor fi în măsură să determine în mod independent, dacă el vrea să fie botezat, și ce fel de credință este de a practica, dar cei mai mulți părinți decid să-și boteze firimituri încă în primul an al vieții sale.

Întrucât ritualul botezului copilului este destul de grav, trebuie pregătit în avans. Deci, mama și tata vor trebui să aleagă în ce templu și în ce zi va avea loc împărtășania, cine va îndeplini rolul nașilor și va pregăti atributul necesar.

La alegerea unei biserici pentru membrii ceremonia de copil al familiei ar putea fi întrebat ce zile poate boteza copilul și, în special, dacă aceasta se face în timpul Postului Mare.

Botezul copilului este permis în Postul Mare?

Ortodoxia nu prevede interdicții și restricții în ceea ce privește ținutul sacramentului botezului unui copil sau al unui adult. Pentru că Domnul Dumnezeu este întotdeauna fericit să dea viața spirituală a sclavilor noile sale, acest rit, la cererea părinților, aceasta poate fi realizată complet în orice zi - o zi a săptămânii, week-end sau de vacanță. Inclusiv, sacramentul botezului se desfășoară pe întreaga perioadă a Postului Mare, inclusiv Duminica Floriilor și Buna Vestire a Fecioarei Fericite.

În același timp, este de remarcat faptul că fiecare instituție are propria sa procedură specială plăcută lui Dumnezeu, astfel încât în ​​curs de pregătire pentru sacramentul crucii sau firimiturile părinții biologici trebuie să clarifice dacă copiii sunt botezați în Postul Mare în mod specific în această biserică sau templu.

Când este mai bine să fii botezat?

Desigur, fiecare familie trebuie să decidă singură atunci când este mai bine pentru ei să facă ritualul botezului copilului lor. Între timp, există recomandări speciale ale Bisericii Ortodoxe în această privință. Poți să botești un copil într-un post minunatDeci, dacă copilul este sănătos, el poate fi botezat după 8 zile de la naștere. Dacă bebelușul sa născut prematur sau a slăbit și dacă, din orice motiv, există o amenințare la adresa vieții sale, este necesar să facem acest lucru cât mai curând posibil, aproape imediat după apariția de fulgi în lumină.

În plus, trebuie remarcat faptul că o femeie cu experiență recent bucuria maternității, în termen de 40 de zile de la acel eveniment fericit este considerat „necurat“, astfel încât să intre în biserică, nu se poate. Dacă botezul este ținut până la acel moment și în condițiile unei biserici ortodoxe, tânăra mamă nu va fi în măsură să participe la botezul copilului lor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

4 + 5 =