copil rănit

Copiii sub vârsta de trei ani sunt necaracteristici sau aproape necaracteristici jigniți - toate problemele pe care copiii le folosesc pentru a le rezolva cu plânsul și plânsul exigent. Dacă apare un conflict, copilul intră într-o luptă sau pur și simplu se retrage. Dar copilul creste si incepe treptat sa-si antreneze constiinta constiinta. Realitatea reală adesea nu coincide cu așteptările sale, acesta este motivul pentru formarea infracțiunii de copil.

Resentimentele - un sentiment de lipsit de sens și inutil. copil Ofensat spune în schimb nemulțumirea lor, închis în propriile lor sentimente. El nu încearcă să rezolve problema, scopul său - de a provoca în altele un sentiment de vinovăție. Acest lucru are un impact negativ asupra dispoziției sale, activități și relații cu familia și prietenii. Este important să învețe un copil să nu acumuleze infracțiune în sine, ci să caute o soluție constructivă la situația, în caz contrar, o astfel de strategie se execută comportamentele de risc devin obișnuite, și mai degrabă de succes și vândute, copilul tau va fi adult pentru totdeauna nefericit - el se va dezvolta așa-numitul sindrom al unui copil ofensat.

De ce se infracționează copilul?

  • jignit copil, dacă nu a învățat să spună altora despre dorințele lor. Alții greu de ghicit ce se întâmplă în acest moment în mintea lui, și el o vede ca o desconsiderare pentru propriile lor interese, condus într-un colț, cu ochii tăcuți și reproș strălucește, spun ei, așa cum s-ar putea avea;
  • un copil nu poate să-și transmită în împrejurimile sale sentimentele și emoțiile care îl sufocă atunci când vede că ceilalți din jurul lui, în opinia lui, fac rău;
  • Copilul folosește insultă, ca mijloc de a atrage atenția asupra lui însuși. Dacă copilul este jignit de mama sa și ea va începe să-l liniștească și să-l consoleze, el o va lua ca o confirmare a iubirii și a recunoașterii propriilor sale nevoi.

Cum se comportă cu un copil sensibil?

În primul rând, trebuie să-i demonstrăți că insultarea este lipsită de sens și neproductivă, agravează situația și în nici un caz nu rezolvă problemele. Copiii care simt dragoste, sprijin și protecție a celor dragi știu să reacționeze în mod adecvat la mânie - furie sau tristețe.

Sarcina părinților este de a ajuta copilul să învețe cum să reacționeze corect, puteți face acest lucru după cum urmează:

  1. Ajutați copilul să înțeleagă exact ceea ce simte în acest moment. Spune-mi că înțelegi de ce e supărat și cât de neplăcut e situația.
  2. Înțelegeți și acceptați emoțiile care apar din cauza conflictelor cu ceilalți, chiar dacă credeți că copilul nu are dreptate.
  3. Tratați copilul ca persoană cu drepturi depline, respectați-i nevoile și dorințele, chiar dacă acestea nu sunt fezabile în acest moment. Creați un dialog astfel încât copilul să vă simtă sprijinul.

În unele cazuri, un copil foarte sensibil trebuie să fie reeducat. Acestea sunt situațiile în care, prin insultă, încearcă să manipuleze alții. În astfel de cazuri, aveți nevoie de:

  • Demonstrați că acest comportament nu va realiza nimic. Este necesar să se comporte, ca și cum nimic nu sa întâmplat, să încerce să-l distragă cu o ocupație interesantă; de ce copilul se abate
  • dacă copilul este ofensat de acțiunile îndreptate spre alți copii, de exemplu, cineva a fost lăudat, dar el nu este, este necesar să înțărcați copilul pentru a fi dependent de laudă, pentru a forma o stima de sine adecvată.

În unele situații, este pur și simplu imposibil să ignorați insultele - de exemplu, dacă copilul este ofensat în grădiniță. În acest caz, ar trebui să îi înveți pe copil să răspundă la infracțiune, nu prin lupte, desigur, dar trebuie să fii pregătit pentru faptul că într-o bună zi acest lucru se poate întâmpla.

Și, în sfârșit, să-i înveți pe copil libertatea de exprimare a emoțiilor, să nu scoți prea furios, după părerea ta, manifestările lor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

5 + 4 =