copilul a primit nisip în ochi

În timpul petrecut pe locul de joacă sau pe plajă, copilul poate intra în ochii nisipului. Apoi imediat intuitiv începe să își frece ochii și clipește adesea. Dar nu puteți face acest lucru în niciun caz: altfel puteți deteriora corneea ochiului.

Dacă copilul are nisip în ochi, părinții trebuie să știe cum să se comporte în această situație, să-și ajute copilul și să prevină complicații grave.

Nisip în ochi: ce să fac?

Înainte de a scoate nisipul din ochii copilului, trebuie să examinați cu atenție ochiul pentru a găsi un grăunte de nisip. De obicei este localizat pe suprafața ochiului și rareori penetrează adânc în interior. Este important să explicați copilului că nu vă puteți încrunta, freca ochii și de multe ori clipi.
Spălați ochii cu apă curentă caldă. Boabele trebuie să iasă singure. Dacă sunteți pe stradă, puteți șterge ochii cu un șervețel umed, apoi du-te acasă pentru a vă spăla ochii.

După ce sunteți convins că nisipul din ochii copilului lipsește, puteți folosi picăturile de albucid. În locul picăturilor este adecvată o soluție de furacilin sau levomicin. Orice medicament antiinflamator va proteja copilul de infecții și boli de ochi virali.

După ce ați spălat ochii și ați picurat drogul, trebuie să monitorizați cu atenție comportamentul copilului timp de mai multe ore și să nu-l lăsați să-și frece ochii. Îmbunătățirea ar trebui să aibă loc imediat.

Dacă după 2 sau 3 ore observați că copilul suferă de durere de la lumina strălucitoare, încearcă să atingă ochii, există o mare probabilitate ca nisipul să rămână în ochii lui și în acest caz tratamentul este necesar. Nu încercați să vă ajutați singur copilul. Dacă nu există nici o îmbunătățire, atunci pentru a evita deteriorarea corneei, trebuie să contactați imediat un oftalmolog pediatru pentru a vă determina acțiunile viitoare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 1