copil stângaci

Când părinții observă că copilul lor mănâncă, bea, trage cu mâna stângă, încep să se îngrijoreze: copilul este stângaci! Această descoperire este de obicei frustrantă, pentru că puștiul nu este ca toți ceilalți. Ele pot fi înțelese, deoarece copilul este de stângaci, arată ca o curiozitate. Adesea părinții hotărăsc că copilul trebuie să fie recalificat. Dar, în realitate, este necesar? Cum să identificați un copil stângaci? Și, în general, ce să facem dacă copilul este stângaci?

De ce este copilul stângaci?

Creierul uman este alcătuit din două emisfere: stânga, responsabilă de gândirea și vorbirea abstractă și de dreptul, care se concentrează pe creativitate și gândire imaginativă. Între brațele și emisferele creierului se traversează căile nervoase, astfel încât atunci când domină emisfera dreaptă, copilul controlează mai bine membrul stâng. Dominația unei anumite emisfere afectează caracteristicile psihicului uman. Prin urmare, printre stângaci, procentul de oameni talentați este atât de mare: ei sunt foarte muzicali, știu bine peria și lutul. Cu toate acestea, stângacii sunt foarte emoționali, ușor iritați, persistenți.

Este copilul stângaci sau cu mâna dreaptă?

Pentru a determina emisfera dominantă din prăjitura, părinții trebuie să respecte mâna copilului în efectuarea diferitelor acțiuni. Rețineți că stânga se formează în cele din urmă la vârsta de 3-5 ani. Atunci a fost și nu înainte ca părinții să se gândească cum să înțeleagă că copilul este stângaci. Deci, există mai multe moduri de a determina mâna de conducere:

  • cereți copilului să-și ștampileze piciorul;
  • observați cum este pieptănată pieptenea;
  • dă jucăriei o jucărie pe care a luat-o;
  • Dați copilului câteva cutii pentru a le deschide;
  • observați ce fel de mână pictează copilul;
  • Cereți copilului să șterge masa cu o cârpă;
  • cere copilului să ridice obiectul de pe podea;
  • Dați copilului câteva sticle și cereți-le să deșurubeze capacele.

De unde știi dacă copilul este stângaci pe baza acestor misiuni? Trebuie doar să remarcați în ce mână copilul efectuează o acțiune activă, adică șterge masa, deșurubează capacele, deschide casetele etc.

Învățând că copilul lor este stângaci, părinții se întreabă dacă îl reeducă. Psihologia modernă se opune acestui lucru, deoarece recalificarea este ca un fel de violență asupra creierului unui copil, care este dominat de creierul drept din natură. Mai târziu, copiii recătați învață prost, devin furioși și iritabili.

Dacă copilul dvs. este stângaci

Realizând faptul că bebelușul vostru, concentrați-vă asupra acestui lucru nu merită. Alții nu ar trebui să trateze această caracteristică ca ceva neobișnuit, astfel încât copilul să nu aibă o stima de sine scazuta. Puteți, dimpotrivă, să le spuneți tânărului despre stăpânii de stângaci, despre realizările lor.

În nici un caz nu ar trebui să cercetezi miezul, strigă la el dacă nu reușește. Persoanele stângi sunt foarte sensibile și vulnerabile, iar de la a fi nepoliticoase se pot închide în ele însele.

Este necesar să încurajăm infatuarea copilului cu muzică, pictură sau alt fel de creativitate.

Părinții ar trebui să fie pregătiți pentru faptul că școala copilului așteaptă complicații cu studii. cum să înveți un copil stângaci să scrieAdevărul este că totul se concentrează pe dreptași - și scriind litere și numere, inclusiv. Dar cum să-i învețe pe copilul stângaci să scrie? Pregătiți o mână de copil de la vârsta preșcolară: cumpărați sau construiți jucării pentru dezvoltarea abilităților motorii fine. Când bebelușul a devenit deja o primă clasă, asigurați-vă că acesta ține mânerul corect, altfel mâna va deveni obosită. Pentru comoditate, puteți achiziționa unelte speciale de birou pentru leneși, iar îmbunătățirea abilităților de scriere va ajuta la o rețetă specială pentru persoanele cu stânga. La scriere, notebook-ul trebuie plasat la o înclinație de 20 °. Scrierea fiecărei litere trebuie arătată într-o traiectorie lentă.

În general, atunci când stânga este în familie, părinții au nevoie de răbdare și de acceptarea copilului ca atare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

49 − = 46