Cruste pe capul unui copil de 3 aniÎn rândul mamei, se crede pe scară largă că crusta copilului apare abia în copilărie. Dar uneori pot fi văzute la copii mai mari, ceea ce nu este atât de tipic. Prin urmare, crusta pe capul unui copil de 3, 4 sau 5 ani, foarte frică de părinți grijulii. Luați în considerare principalele motive pentru această stare.

De ce apar cruste pe capul unui copil la o vârstă mai înaintată?

Mai întâi de toate, nu te prea excitat: aceasta este, de obicei, matreata scalpului nu este un simptom al unei boli grave, mai ales dacă se simte bine un prescolar. Există mai mulți factori care explică de ce există cruste pe capul copilului, care depășiseră de mult copilarie:

  1. Un mic dezechilibru al fundalului hormonal, care poate fi identificat prin trecerea testelor corespunzătoare.
  2. Încălcarea funcției glandelor sebacee, care se datorează adesea infecției cu infecție în timpul sarcinii.
  3. Manifestări alergice care pot duce la dermatită seboreică.
  4. Protecție igienică insuficientă.
  5. Concentrație scăzută în organism a vitaminei B, după cum indică crustele pe scalpul copilului.
  6. Patologii ale sistemului nervos sau anomalii ale funcționării glandei tiroide.
  7. Toate acestea sunt destul de ușor pentru a verifica, iar acest lucru trebuie făcut pentru a evita complicațiile viitoare de sănătate Cruste pe scalpul unui copil.

Cum să scapi de cruste?

De obicei, crusta pe capul unui copil de 3, 4 sau 5 ani are o nuanță gălbuie și se lipsește foarte strâns pe piele. Nu încercați să o îndepărtați mecanic, pentru a nu deteriora epiteliul. Este mai preferabil să luați ulei vegetal sau cosmetic sterilizat, să lubrifiați părul și scalpul în mod abundent și să puneți un capac de fixare timp de aproximativ un sfert de oră. Apoi, spălați-vă cu atenție capul cu șampon hipoalergenic și piepterați crustele rămase cu o perie moale. De asemenea, încercați să eliminați din meniul pentru copii toate produsele care pot provoca alergii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

31 − 22 =