Cultura in vitro a embrionilor pe termen lung | hounslowtw3.net

Cultura in vitro a embrionilor pe termen lung

cultură embrionară in vitro pe termen lungcultivarea prelungita a embrionilor in vitro (LTC-BS - Cultivarea pe termen lung la blastocistului Stage) este un proces al cărui principal scop este de a menține dezvoltarea normală și viabilitatea într-un întreg embrion, înainte de plantare lor în cavitatea uterină în timpul FIV. Acest proces este destul de scurt în timp și durează doar 6 zile. După aceasta, embrionul trebuie plasat în uter pentru a fi fixat în endometru.

Ce este acest tip de procedură?

Cultivarea pe termen lung a embrionilor este în mod inerent un proces de înaltă tehnologie și destul de complicat, care necesită un echipament special, bine echipat și echipament costisitor. Din punctul de vedere al acestei caracteristici, nu toate centrele implicate în FIV și planificarea sarcinii oferă o astfel de procedură.

Această metodă implică cultivarea embrionilor înainte de etapa blastocistului. Tehnicile utilizate anterior au sugerat transplantul embrionului în corpul femeii în stadiul fragmentării sale, adică în 2-3 zile. Acest fapt a redus brusc succesul FIV și procedura de transfer a embrionilor a trebuit repetată de mai multe ori.

Trecerea la cultivarea embrionilor in vitro a fost posibilă descoperire tehnologică în domeniul embriologiei, datorită o dezvoltare specială în domeniul medicinii de reproducere. Această tehnică este utilizată în clinici lider de reproducere din întreaga lume, implică un contact prelungit cu embrion media specific (SICM / SIBM și Embryo Assist / Blast Assist).

De remarcat, de asemenea, că această tehnică nu poate exista fără utilizarea unui dispozitiv special - un incubator cu gaze multiple. În ea sunt plasate mai multe zigote împreună cu mediul nutritiv. După 4-6 zile, specialiștii extrag blastocista din acest dispozitiv și își evaluează viabilitatea. Potrivit datelor statistice, aproximativ 60-70% din ouăle fertilizate în timpul FIV, este posibil să se obțină embrioni normali.

Care sunt avantajele cultivării prelungite a embrionilor?

Această metodă de FIV permite, în primul rând, îmbunătățirea calității selecției (selecție) și utilizarea numai a embrionilor care au un potențial suficient de mare de implantare pentru transplant. Cu alte cuvinte, utilizarea acestei metode a crescut foarte mult probabilitatea sarcinii după FIV.

În plus, printre alte avantaje ale cultivării pe termen lung a embrionilor se mai numesc:

  • scăderea numărului de anomalii cromozomiale la embrionii transplantați în stadiul de blastocist;
  • această metodă este mai fiziologică în comparație cu transferul de embrioni de până la 3 zile;
  • la cultivarea lungă este suficient să plasați 1-2 embrioni într-o cavitate a uterului, tk. probabilitatea consolidării și dezvoltării acestora este foarte mare;
  • riscul de a dezvolta o astfel de complicație ca o sarcină ectopică este semnificativ redusă.

Care sunt dezavantajele acestei metode?

Având în tratate cu faptul că acesta este un celule lung cultivarea de reproducere (gameti) și a embrionilor, care descrie avantajele acestei metode FIV, este necesar să nu uităm dezavantajele acestei metode. cultivarea prelungită a embrionilor

Prima dintre acestea este faptul că nu toți embrionii de cultură cresc la blastocist - în cele mai multe cazuri, doar 50% dintre ei a ajuns la acest stadiu de dezvoltare. Având în vedere această caracteristică, care deține această metodă este posibilă numai în cazul în care cultivarea de 3 zile embrioni, ei vor cel puțin 4, cu mai puține probabilități de a obține cel puțin una normala, coboară la stadiul de blastocist este foarte scăzută.

Al doilea dezavantaj este posibil de a denumi punctul în care, chiar dacă embrionul ajunge la stadiul de dezvoltare dorit pentru transplant, nu oferă o garanție de 100% că implantarea va avea succes si o sarcina apare.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

18 − = 12

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: