cum să se dizolve stagnarea laptelui

Lactostaza este o problemă obișnuită în timpul alăptării. În plus, stagnarea banală a laptelui în glandă poate duce la apariția mastitei acute și chiar a unui abces. Iar aceste condiții necesită intervenții serioase și terapie medicamentoasă. Prin urmare, cum să separe stagnarea laptelui, fiecare femeie ar trebui să știe.

Controlul lactostazei

Cauzele lactostazelor pot fi multe. Cu toate acestea, metodele și procedurile de eliminare a stagnării laptelui matern nu sunt diferite.

Vom analiza modul în care se dizolvă în mod corespunzător stagnarea laptelui și ce nuanțe pot fi în timpul manipulării.

Puteți exprima laptele matern folosind pompe speciale pentru sân sau manual. Este mai ușor să se exprime laptele după o stimulare reflexă preliminară a eliberării de oxitocină. Pentru aceasta, este necesar să atașați bebelușul la sân sau să exprimați laptele imediat după hrănire. Este important să rețineți că în timpul hrănirii este necesar ca zona de stagnare să fie situată sub maxila inferioară a bebelușului. Astfel, ieșirea va fi îmbunătățită din zona de etanșare.

Pompele pentru san sunt împărțite în mașini electrice și mecanice. Cu ajutorul pompelor electrice pentru lapte, laptele poate fi exprimat mai repede. Dar principalul dezavantaj este că o astfel de manipulare poate fi dureroasă, poate răni glanda și chiar lăsa în urmă vânătăi pe glandele mamare. Este important să rețineți că dacă există fisuri și alte daune asupra mameloanelor, pompele de sân ar trebui utilizate contraindicate.

Tehnica expresiei manuale a laptelui

Deci, mai jos sunt etapele principale ale modului de eliminare a stagnării laptelui în glandă:

  1. Este important să vă relaxați, să vă simțiți confortabil. Înainte de decantare, puteți lua o baie caldă sau duș.
  2. Pentru a îmbunătăți scurgerea de lapte, masați glanda mamară în direcția canalelor, adică la mamelon.
  3. cum să dizolvați în mod corespunzător stagnarea laptelui

  4. Îmbrățișați zona areolei cu degetul mare și arătătorul. În acest caz, degetul mare este situat la marginea superioară a areolei de sus și degetul arătător este în partea de jos.
  5. Strângeți ușor degetele, împingându-le înapoi spre corp.
  6. Faceți-vă degetele înainte. Astfel, apare un pic de lapte.
  7. Se decantează până când sânul devine moale și nu există senzație de greutate.
  8. Poziția degetelor este modificată periodic pentru o mai bună golire a glandei mamare.

După ce a fost posibilă întinderea stagnării laptelui într-o singură glandă, procedați la golirea celui de-al doilea. Desigur, puteți separa cele două glande în același timp, dar acest lucru este destul de incomod și necesită abilități adecvate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 3