cum să faci o lisună de plasticinăToys-lizuns au devenit o tendință la modă în rândul tinerilor și adolescenților. Un amestec ciudat și puțin lichid, un pic ca o geantă de mână, a inundat Internetul. Din ceea ce nu facem doar o var: din plasticină, clei, șampon, lichid pentru spălarea vesela sau chiar făină. Există grupuri întregi în rețelele sociale, dedicate în totalitate acestei substanțe incomprehensibile. În favoarea lizun-ului este necesar să spunem că lucrul cu material maleabil, moale, ameliorează într-adevăr stresul și, în multe cazuri, are un efect benefic asupra sistemului nervos. Mai jos vom analiza în etape cum se face lizuna din plasticină.

Ce va face pentru a face un var?

Prin urmare, pentru experimentul nostru științific vom pregăti următoarele materiale:

 • 100 g plastilină (nu există nicio diferență deosebită dacă va fi o firmă sau o culoare, luăm orice);
 • 15 g de gelatină alimentară;
 • 250 ml de apă;
 • castron din plastic pentru amestecarea ingredientelor;
 • lame sau bastoane din plastic pentru amestecare;
 • container metalic.

Instrucțiuni pas cu pas pentru gătit lizuna la domiciliu

Acum, să ne uităm la modul de a face o șopârlă pas cu pas:

Tot ceea ce este necesar pentru a face o lizuna trebuie să fie pregătit în avans. Procesul este destul de rapid și totul ar trebui să fie la îndemână. Acum începem munca.

 1. Gelatina trebuie să fie înmuiată în apă rece. Se amestecă nu este necesar, se toarnă și se lasă aproximativ o oră. În ceea ce privește proporțiile, apoi pe o pungă de 15 g, sunt 200 ml de apă. Lucrăm cu un container metalic, deoarece ulterior se va pune pe foc.
 2. Gelatina este umflată și este posibil să se înceapă încălzirea. Am făcut un foc foarte lent, și imediat ce totul începe să fiarbă, îl scoatem imediat.
 3. Apoi, vom da seama cu a doua parte a ceea ce este nevoie pentru a face o ling. Luăm plastilina și începem să frămânțăm și să o încălzim treptat cu mâini calde. Sarcina ta este să o faci cât mai moale și mai caldă.
 4. Următorul pas în fabricarea lingurii de plastic se amestecă cu apă. Într-un recipient din plastic, puneți bucata de plasteină frământată și turnați restul de 50 ml de apă. cum să faci copiii să se lingăSe amestecă bine cu o spatulă de plastic.
 5. Ultima parte a instrucțiunii, cum se face lizuna din plasticină, constă în amestecarea a două componente. Gelatina s-a răcit puțin și poate fi introdusă în amestecul apă-plastilină. Se amestecă bine.
 6. Am pus un recipient cu var semi-terminat în frigider timp de aproximativ o jumătate de oră. După ce îngheață, puteți scoate copilul și îl puteți face fericit.

După cum vedeți, nu este atât de dificil să-i faci pe copii lizun. Și în procesul în sine este posibil să vă implicați copilul și să organizați o seară interesantă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 2 = 10