cum să-i înveți pe un copil să-l streseze în cuvinteÎn timpul pregătirii pentru părinți școlari observă adesea că copilul lor pune în mod incorect în cuvinte. Puteți repara situația destul de repede, folosind pentru aceste jocuri distractive. În acest articol, veți găsi câteva exemple de exerciții care îi vor ajuta pe copil să facă față acestei sarcini dificile.

Cum să înveți un copil cum să pună stresul în cuvinte corect?

Învățați un copil să pună accentul corect în cuvinte va ajuta la astfel de jocuri, cum ar fi:

  1. "Încercați să sunați!". Alegeți numele animalelor, format din două silabe, - pisică, șoarece, arici și așa mai departe. Invitați copilul să "sune" animalul, întinzând locul cu accent, de exemplu, "co-o-oshka". Puțin mai târziu, sarcina poate fi complicată prin alegerea cuvintelor din trei sau mai multe silabe. Este acest exercițiu care va ajuta copilul să-l predea pentru a determina stresul, atât în ​​cuvintele disilabice cât și în cele multilingvistice.
  2. „Să presupunem că din nou!“. Alegeți orice cuvânt și spuneți-l într-un ton calm și apoi cereți-i copilului să repete. După aceea, țipați același nume, apoi șoptiți-l și lăsați miezul să vă repete acțiunile.
  3. „Dovada“. Întreabă-i copilului diverse întrebări, subliniind în mod deliberat accentul greșit al vocii, de exemplu, "Unde este lampa agățată?". Copilul nu ar trebui să răspundă doar la întrebare, ci și să sublinieze greșeala făcută.
  4. "Knock-knock." Împreună cu copilul tău "scot" cuvintele silabelor cu un ciocan mic, punând accentul în locul stresului.

În plus, cuburile lui Zaitsev sunt un simulator excelent pentru dezvoltarea acestei abilități. Pe fiecare dintre ele se fac silabe, din care se pot face diferite cuvinte. În acest caz, în cursul orelor de curs, se recomandă selectarea unui cub în orice fel, pe care este scrisă silaba stresată. Astfel, copilul va învăța rapid să pună stres în cuvinte și nu se va confunda în viitor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 3