Cum să înveți un copil să mestece

Suge reflex, se pare, a fost mult timp depășită, dar copilul ignoră cu încăpățânare biții de alimente și de a folosi dintii lor în alte scopuri. Mamele de anxietate, în acest caz, este cu siguranță de înțeles, pentru că refuzul de alimente solide cauzează probleme nu numai acasă, ci și la grădiniță, unde copiii nimeni nu va face un sos special, în cazul în care numai el nu a mers foame. Ce trebuie să faceți dacă copilul nu mestec? Să încercăm să aflăm motivele pentru un astfel de comportament, și să facă prieteni cu copilul cu produse frumoase, care au nevoie pentru a mesteca.

Copilul nu vrea să mestece - care este motivul?

Problema, în care copilul nu mestecă mâncare, a apărut relativ recent în multe mame moderne. Rafturile magazinelor pentru copii sunt pline cu tot felul de alimente preparate, și este foarte convenabil atunci când nu se poate pierde timpul și efort pentru a da cereale copilul sau piure de fructe dintr-un borcan. Mai mult, multe mame pot obiecta că bebelușul are puține dinți și cu alimente solide, poate deteriora guma. Pe de o parte, ei au dreptate, dar pe de altă parte - copilul creste si, treptat, începe să înțeleagă - de ce maxilarul de lucru, dacă este posibil, de câteva ori și prețuite alimente ușoare hnyknut vor fi fierte mama din nou compasiune? Rezultatul este o situație în care un copil în vârstă de 2 ani, iar el nu mesteca alimente solide și recunoaște doar meniul terciul.

Acum gândiți-vă la acest fapt: lipsa alimentelor solide facilitează activitatea tractului digestiv, ceea ce reduce fluxul de sânge către organele interne. În consecință, copilul va începe să aibă probleme cu mișcarea intestinului. În plus, bebelușul va fi deranjat de formarea unei ocluzii, care poate avea și consecințe neplăcute. De aceea este necesar să vă obișnuiți copilul cu alimente solide cât mai repede posibil. Și nu va fi dificil să faceți asta. Este important să aveți puțină răbdare.

Învățați să mestecați

Mananca alimente solide, bebelusul incepe mai aproape de an. Înainte de a intra în meniul de alimente grosier al copilului, este important să se aștepte până când el va avea un set complet de dinți. Sau cel puțin partea sa principală. Deci, cum să învețe copilul să mestece, nu o apelare ușoară voință și a pus copilul într-o situație în care doriți-nu, mesteca altceva decât piure de cartofi încă. De unde să începeți și ce să faceți, câteva sfaturi vă vor ajuta:

  1. Dă un exemplu personal. Obțineți o gustare sigură, cum ar fi marmeladă sau marshmallow. Agitați-o în fața copilului. Când o întreabă și ea, aranja ceea ce dai doar dacă mestecă și ea.
  2. Dacă copilul este deja mai vechi de un an, spargeți sau aruncați în ochii lui chestia prin care ștergeți de obicei alimentele. Pentru a promite copilul în viitorul apropiat să cumpere unul nou, și în timp ce nu este, oferindu-vă să vă tăiați mâncare cu o lingură sau furculiță. Dacă un copil mestecă rău din cauza leneții, atunci mai devreme va fi și leneș să zdrobească mâncarea. Deci, piesele masive de mestecat se află chiar la colț.
  3. O altă modalitate de a învăța un copil cum să mestece alimente este să nu mai renunți la el. Măsura este destul de decisivă și necesită un caracter neîngrădit. Cu toate acestea, după ce a ajuns în condițiile "fie alimente solide, fie nimic", copilul selectează rapid prima opțiune. Învățați să mestecați În plus, această metodă este excelentă pentru a scăpa de manipulare, când copilul nu mestecă în mod specific alimente.
  4. Dacă un copil nu știe cum să mestece, iar exemplele de la domiciliu nu-l fac bine, ar trebui să ieși cu el pe strada și gustări de multe ori acolo. În timp ce vârsta copilului copiază comportamentul altora, duceți-l la cafenele, picnicuri sau alte locuri de catering. Acolo, nimeni nu-și va asculta capriciile, iar exemplul sub formă de copii de mestecat va deveni foarte curând contagios.

Confruntat cu problema cum să înveți un copil să mestece, încercați să nu vă panicați și să nu continuați despre copil. Nu-i arătați că este ceva în neregulă cu el și să lași risipa inutilă de timp vorbind și vorbind cu copilul. Arătați exemple personale, interesați-vă, pregătiți noi mâncăruri colorate și interesante și nu-ți pare rău pentru mizeria care construiește de la sine o victimă nefericită. În cauza educației, fermitatea caracterului este întotdeauna necesară. Și să vă ajute într-o situație atât de dificilă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 1