Cuțite de bucătărie și blocuri GieneshConceptele matematice de bază nu sunt întotdeauna date copiilor cu ușurință. Acest lucru este valabil mai ales pentru prescolari. Și dacă copiii pot învăța cifrele și numele figurilor geometrice, atunci este mult mai dificil pentru ei să stăpânească astfel de concepte ca "mai mult / mai puțin", "fiecare" sau "unul". Apoi, ajutoarele speciale de dezvoltare vin la îndemână - brațele lui Cuisiner și blocurile Gienesh. Vom afla mai multe despre ele.

Dezvoltarea blocurilor Gienesh

Acest manual de formare este alcătuit din două părți. Primul este pentru cele mai mici. Este o imagine plat, formată din forme geometrice multi-colorate (de exemplu, o floare din cercuri sau o casă de pătrat și un triunghi). Completate cu imaginile sunt aceleași, dar deja figuri tridimensionale care trebuie să fie prezentate într-un mod similar.

A doua parte a ajutorului pentru dezvoltare al lui Gienesh este, de fapt, blocurile logice ale lui Gienesh. Acestea sunt figuri din plastic tridimensionale de culori diferite. De asemenea, în kit sunt sarcini pentru a desena cifre. De exemplu, un copil este rugat să adauge un dreptunghi de două pătrate și astfel să învețe ce "întreg", "parte" și "jumătate" sunt într-un exemplu clar. Desigur, achiziționarea materialelor de dezvoltare nu este suficientă - părinții și profesorii trebuie să se ocupe de copii.

Dezvoltarea bastoanelor de Cuisener

Tehnicile de dezvoltare timpurie, pe lângă blocurile logice ale lui Gyenesch, includ, de asemenea, utilizarea de bețișoare Cuisener. Acestea sunt prisme cu culori lungi de diferite lungimi și culori diferite. Și nu sunt colorate la întâmplare, ci în conformitate cu un anumit sistem dezvoltat de autorul tehnicii. Deci, bastoanele, cu lungimi multiple până la două, sunt roșii, iar multiplii de trei sunt albastru. Jucând cu un astfel de instrument, copilul începe să se orienteze mai repede în lumea numerelor, pentru că simultan operează simultan trei concepte: Dezvoltarea bastoanelor de Cuisenerculoarea, dimensiunea și numărul de bastoane.

În lucrul cu copiii, pot fi luate în considerare bastoane, amintiți-vă culorile, comparați lungimile, în formă de joc, analizând conceptele de bază ale matematicii. De asemenea, un album special cu imagini va veni la salvare: ele trebuie să fie așezate ca un mozaic folosind bastoane de lungime și culoare corespunzătoare.

Preșcolarii sunt foarte îndrăgostiți de astfel de lecții! Dar chiar și copiii în vârstă de 7-8 ani, este slab absorbit în școală matematică, fericit să se angajeze în albume, în cazul în care au luat sarcini mai complexe, blocuri logice și bastoane Kyuizenera Zoltán Pál Dienes.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

41 − 37 =