de câte ori pot face cezarianaPoate că fiecare femeie știe că o operație cezariană este o operație de caval pentru efectuarea unei livrări artificiale. Recent, sa înregistrat o creștere rapidă a popularității acestei metode. De aceea, multe mame tinere sunt interesate de întrebarea de câte ori poți să faci cezariană.

Câte secțiuni cezariene poate face o femeie?

Această problemă este relevantă astăzi. La urma urmei, nu fiecare femeie este pregătită din punct de vedere moral și fizic să suporte toate dificultățile asociate cu nașterea unui copil prin moduri naturale.

Incizia la cezariană se face în peretele uterin, de regulă, în același loc. Prin urmare, este clar că este foarte dificil să se efectueze o astfel de operațiune de multe ori. Cel mai important risc asociat unei operații cezariene repetate este divergența suturilor aplicate țesutului uterin. Acest fenomen este plin de sângerări uterine severe, ceea ce poate duce chiar la un rezultat fatal. Prin urmare, cei mai experimentați obstetricieni sunt de acord că este posibil să se efectueze operația cezariană de cel mult 2 ori. Este necesar ca intervalul între 1 și 2 din a doua operație de livrare să fie de cel puțin 2 ani. Prin urmare, o femeie care a suferit o cezariană este avertizată în spitalul de maternitate că nu poate rămâne gravidă în timpul specificat.

Este posibil să se efectueze operația cezariană de mai multe ori?

După cum știți, medicina nu se oprește și, până în prezent, mulți specialiști occidentali permit mai multe secțiuni cezariene. Acest lucru ridică o întrebare firească: deci care este numărul maxim de porțiuni prin cezariană pe care o femeie le poate suporta pentru viața ei?

Conducerea multiplă a unei astfel de operațiuni a devenit posibilă datorită unei schimbări în tactica efectuării unei operațiuni de livrare. De exemplu, peritoneală și uterine incizie se face in majoritatea cazurilor, o incizie transversală scurt la nivelul abdomenului, mai degraba decat excizia longitudinal de la ombilic la pubis, așa cum a făcut-o anterior. Conform tehnicilor recente suturare produse folosind astfel de filamente, care accelerează procesul de vindecare și de a reduce perioada de recuperare totală, după o astfel de operațiune. Toate acestea împreună au condus la faptul că a devenit posibil să se efectueze un număr practic nelimitat de cezariana ori, iar practica externă confirmă acest lucru cu exemple elocvente lor. Deci, noi știm că soția lui Robert Fitzgerald Kennedy a suferit un 11 cezariene!

Dar, desigur, trebuie să se țină seama și de starea de sănătate atât a femeii și a fătului, cursul sarcinii, prezența cicatrizare din operațiunile anterioare asupra organelor de reproducere, precum și a sarcinii anestezic cu experienta de organism in timpul anesteziei generale.

În plus, o femeie trebuie să-și amintească întotdeauna că nașterea naturală este cea mai bună metodă de livrare și asigură adaptarea rapidă a unui mic organism la noile condiții de mediu. de câte ori poți să faci cezarianăDe asemenea, dacă sa realizat prin cezariană a fost mai întâi datorită amplasării necorespunzătoare a fătului în uter, și nu din cauza unei patologii în gravide, care are loc la livrare a doua, apoi livrarea prin căi naturale este posibilă.

Astfel, este imposibil să se răspundă fără echivoc la întrebarea cu privire la câte ori o secțiune cezariană poate fi făcută unei femei. Totul depinde de mulți factori, care, luați împreună, medicul și decide cu privire la posibilitatea re-operare. În general, numărul de astfel de operațiuni este limitat numai de starea de sănătate a femeii însăși, de prezența cicatricelor asupra uterului, precum și de starea fătului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 22 = 31