De ce copilul își scutură capul dintr-o parte în altaMulți părinți încearcă să urmărească foarte atent sănătatea copilului. În special se întâmplă la vârsta de până la un an. Aici și vizita lunară la medic, cântărire, vaccinare și în fiecare zi ceva nou în comportamentul zgârieturilor. Este bine, dacă copilul crește și se dezvoltă, așa cum este scris în cărți și nimic nu provoacă suspiciunea de mame și tați. Cu toate acestea, se întâmplă ca miezul să înceapă să se comporte nu în mod normal, de exemplu, își scutură capul dintr-o parte în alta fără nici un motiv special și se poate întâmpla în orice moment al zilei.

Care este motivul comportamentului neobișnuit?

Principalele motive pentru care un copil își scutură capul dintr-o parte în alta sunt:

  1. Kroha a învățat noi mișcări. Un bebeluș poate să-și scuture capul într-un vis, și când este treaz. Practic, aceasta este considerată normă de dezvoltare a sugarilor.
  2. Pentru un copil de 5-8 luni, capul de deget de la o parte la alta se explica prin faptul ca la aceasta varsta copiii incepe sa invete noi miscarile corpului lor si nu este nimic de ingrijorat. Poate că în câteva zile mirosul se va opri să o facă, dar va scoate limba sau grimasa.

  3. Copilul se vindeca singur. La vârsta de un an, pediatrii explică adesea părinților de ce, atunci când un copil adoarme, el își scutură capul dintr-o parte în alta: copilul se prăvălește astfel. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți la faptul că numai acei copii care sunt obișnuiți cu boala de mișcare înainte de a merge la culcare se comportă.
  4. Copilul poate vedea vise. Explicația principală a motivului pentru care copilul își scutură capul într-un vis, medicii cred că o prăjitură, ca un adult, poate să viseze.

Cu toate acestea, dacă sunteți încă preocupat de întrebarea de ce bebelușul își scutură capul dinspre o parte în alta pentru o perioadă lungă de timp, consultați un medic pediatru pentru a exclude rahitismul. Poate că în cazul în care copilul face astfel de mișcări, nu este nimic de îngrijorat, iar copilul dvs. crește doar foarte curios și astfel va cunoaște lumea din jur.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

46 − 36 =