dezvoltarea socială a copiilor preșcolari

Toți părinții visează că copilul lor în creștere a avut succes în comunicarea cu colegii. La urma urmei, prin comunicarea cu copiii se formează caracterul, tipul de comportament în societate și personalitate. De aceea adaptarea socială este atât de importantă pentru copiii preșcolari. Venind la orice colectiv, oamenii au nevoie de timp să se obișnuiască și să se "dezvăluie" ei înșiși, în timp ce copiii învață în comunitate să trăiască, ceea ce afectează în mod direct dezvoltarea lor.

Caracteristicile sociale ale copilului

Dezvoltarea socială a copiilor preșcolari include procesul de asimilare de către copii a valorilor, tradițiilor și culturii societății, precum și a calităților sociale ale individului, care ajută copilul să trăiască confortabil în societate. În procesul de adaptare socială, copiii învață să trăiască prin anumite reguli și să ia în considerare normele de comportament.

În procesul de comunicare, copilul dobândește o experiență socială, care este asigurată de împrejurimile sale imediate: părinți, educatori de grădină și colegi. Competența socială se realizează datorită faptului că copilul comunică și schimbă în mod activ informații. Copiii neadaptați în societate, cel mai adesea, resping experiențele altor persoane și nu intră în contact cu adulții și colegii. Acest lucru poate conduce la un comportament antisocial în viitor, din cauza lipsei de stăpânire a competențelor culturale și a calităților sociale necesare.

Orice activitate are un scop, iar abilitatea copilului de a-și atinge obiectivul îi conferă încredere în sine și dă o conștiință asupra competenței sale. Un sentiment de importanță reflectă în mod direct evaluarea societății și afectează stima sa de sine. Auto-evaluarea copiilor afectează în mod direct sănătatea și comportamentul lor social.

Metode de modelare a experienței sociale a copiilor

Pentru ca personalitatea copilului să se dezvolte armonios, dezvoltarea socială a copiilor trebuie să se bazeze pe un sistem pedagogic integral. Metodele care afectează formarea statutului social al copilului includ următoarele activități:

  1. Activitatea de jocuri: în joc, copiii încearcă asupra lor diferite roluri sociale care le fac să se simtă membri cu drepturi depline ai societății.
  2. statutul social al copilului

  3. Activități de cercetare: îmbogățește experiența copilului, permițându-i să găsească el însuși soluții.
  4. Activitatea de activitate: oferă copilului posibilitatea de a explora lumea din jurul lui și de a-și satisface interesele cognitive.
  5. Activitate comunicativă: ajută copilul să găsească un contact emoțional cu un adult, să obțină sprijinul și evaluarea acestuia.

Astfel, atunci când se creează condiții pentru dezvoltarea socială a copiilor, este necesar nu numai să se transfere o experiență socială sub forma cunoștințelor și aptitudinilor, ci și să se promoveze dezvăluirea potențialului intern.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

12 − 5 =