encefalopatie la nou-născuți

Encefalopatia la nou-născuți este o patologie a creierului care apare în perioada perinatală. Cu alte cuvinte, este o disfuncție cerebrală, o anumită diagnoză colectivă, care oferă o descriere generală a tulburărilor care apar în activitatea sistemului nervos central (SNC) a copiilor în primul an de viață.

Manifestarea encefalopatiei neonatale

Pentru a pune acest diagnostic, medicii evaluează posibile abateri în reacțiile și reflexele copiilor. Următoarele sindroame (complexe de simptome) pot fi observate:

  1. Tulburări motorii sub formă de mușchi hipertonic sau hipotonic. Neurologul ar trebui să poată distinge acest sindrom de hipertonia fizică. Aceasta este facilitată de capacitatea sa de a determina norma tonusului, caracteristică unei anumite vârste.
  2. Creșterea excitabilitatea neuro-reflex, diagnosticată pe baza informațiilor cu privire la calitatea somnului unui copil, ușurința de a adormi, un posibil shake mânere, picioare și bărbie.
  3. Oprirea sistemului nervos, un indicator al ceea ce este considerat o întârziere și lentă a copiilor. În acest caz, se exprimă hipotensiunea arterială, asimetria feței și a corpului datorită tonului diferit al mușchilor. Depresia sistemului nervos central este, de asemenea, indicată prin alăptarea slabă a copiilor și sufocarea frecventă în timpul înghițitului.
  4. Hipertensiunea intracraniană, care poate fi complicată de căderea creierului, necesitând o rezoluție promptă. Alarmele sunt: ​​o creștere a circumferinței capului copilului, bulgări și / sau o creștere a fontanelului mare, divergența suturilor craniene.
  5. Crizele care sunt importante pentru a determina, impreuna cu echivalentele de convulsii (sughiț, regurgitare, mestecare automate, salivație excesivă), care poate fi un indicator al CNS.

Cauzele encefalopatiei la nou-născuți

Această boală apare la aproximativ 4 copii din 100. Motivele pot fi următoarele:

  • complicațiile și patologiile sarcinii, inclusiv amenințarea întreruperii acesteia;
  • traumele la naștere și livrarea complicată;
  • tulburări metabolice;
  • infecție a mamei în timpul sarcinii.

Cea mai frecventă cauză a SNC este hipoxie, rezultând într-un hipoxice nou-nascuti encefalopatie ischemice - o consecinta a esecului alimentarii cu sange copil cap inainte de nastere, in timpul nasterii si in prima luna dupa nastere, manifestată în anomalii neurologice minore, si in conditii mai grave, de exemplu, sub formă de paralizie cerebrală infantilă.

Tratamentul encefalopatiei la sugari trebuie să fie complex și depinde de tratamentul simptomelor observate. Encefalopatia la un copil este vindecată într-un sfert de cazuri, dacă este detectată la timp.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 25 = 32