endometrial biopsie

O biopsie endometrială este o operație ginecologică efectuată în scopuri de diagnosticare. Desigur, procesul în sine nu este deosebit de plăcut și adesea cauzează senzații dureroase, dar această procedură este necesară pentru o examinare corectă a stării uterului.

Despre procedura

Endometrul este membrana mucoasă a cavității uterine. De exemplu, în timpul sarcinii, endometrul joacă un rol activ în formarea placentei, care este vitală pentru dezvoltarea normală a fătului. Endometrul nu este întotdeauna același - în diferitele faze ale tesutului ingroasa ciclu, umplut cu glande si vase de sange, iar in timpul menstruatiei dispare.

O biopsie endometrială este efectuată pentru a detecta modificările mucoasei uterine, de exemplu, cu stimulare hormonală. Rezultatele biopsiei endometriale pot indica, de asemenea, prezența tumorilor maligne sau pot determina cauzele sângerării uterine.

Procedura poate avea loc în biroul medicului curant în anestezie locală sau într-un spital cu anestezie generală. Ideea este că o biopsie este o procedură destul de dureroasă. Pentru a lua o mostră de endometru, este necesar să extindeți canalul cervical, care este uneori însoțit de spasme severe.

Rezultat uterin proba de biopsie endometrial este examinat la microscop, care arată schimbarea în țesutul mucos suspecte pentru tumora permite de a stabili cauza secrețiilor de sânge de la nivelul uterului, precum și deficiența fazei luteale. Biopsia endometrială, în combinație cu histeroscopia, este efectuată înainte de FIV pentru a studia disponibilitatea uterului de a adopta embrionii. În plus, specialiștii după o biopsie endometrială pot dezvălui motivele pentru care nu se întâlnește o sarcină naturală.

Contraindicații ale biopsiei endometriale

Trebuie să știți că procedura este interzisă pentru a vă întreba dacă suspectați o sarcină. De asemenea, biopsia nu este recomandată pentru procesele inflamatorii și formările purulente, deoarece poate provoca răspândirea infecției. O excepție în astfel de cazuri este necesitatea intervenției chirurgicale.

Contraindicația poate fi prezența infecțiilor sexuale sau a bolilor infecțioase. Pacientul trebuie să notifice medicul dumneavoastră despre orice alergii la medicamente, administrarea de medicamente care subțiază sângele, precum și probleme cu sistemul cardiovascular și plămâni.

Efectele biopsiei endometriale

După biopsie endometriala poate fi greață, amețeli, dureri la nivelul abdomenului, izolarea, sangerari vaginale mici, și slăbiciune generală. Toate aceste simptome au loc de obicei în câteva zile. Însuși procesul de biopsie endometrial durează 5 până la 20 de minute, iar în timpul procedurii unii pacienți descriu senzațiile de spasme severe care însoțesc menstruația.

Medicii recomanda să se abțină de la munca fizică grea și de a cere ajutor în caz de febră mare, sângerare severă și durere, precum și apariția de descărcare cu un miros neplăcut.

În timpul biopsiei endometrului, există un anumit risc de deteriorare a colului uterin, sângerare, precum și infecția organelor pelvine.

Tipuri de biopsie endometrială

În plus față de biopsia endometrială obișnuită, care este în mod inerent o chiuretaj al cavității uterine, există și alte modalități de a lua un specimen de mucoase.

De exemplu, o biopsie de pin este mai puțin dureroasă decât o răzuire convențională. Procedura se efectuează cu ajutorul unui dispozitiv special endometrial biopsiecare este un tub flexibil, cu un diametru de numai 3 mm. Procesul în sine nu durează mai mult de un minut, iar rezultatele pot fi cunoscute după 7 zile.

De asemenea, se utilizează pe scară largă biopsia de aspirație, care se efectuează, de obicei, în bolile datorate tulburărilor hormonale. Aici se utilizează o seringă uterină sau o pompă electrică, iar procedura în sine este efectuată pe bază de ambulatoriu.

Biopsia endometrială este obișnuită și, cel mai important, o metodă eficientă care poate diagnostica mucoasa căptușire a cavității uterine.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

5 + 5 =