enterocolită la nou-născuți

Enterocolitei nou-născut - o boală inflamatorie a intestinului subțire și gros, care se dezvolta la sugari, in primul rand din cauza imaturității tractului digestiv.

Motivul pentru care sunt agenții infecțioși, dar că factori suplimentari (prematuritate, gușă cauzate de utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor, detresă respiratorie, asfixie nastere, diabet zaharat matern, toxicoză târziu) contribuie la dezvoltarea bolii.

Tipuri și simptome de enterocolită

Simptomele enterocolitei la nou-născuți sunt:

  • regurgitare;
  • balonare;
  • frecvența crescută a scaunelor;
  • scaunul are cel mai adesea culoare verzui;
  • în fecale apare mucus și pot exista vene de sânge;
  • în majoritatea cazurilor, boala este însoțită de o creștere a temperaturii.
  1. Enterocolită stafilococică la nou-născuți se pot dezvolta cu infecție cu lapte de mamifere stafilococ, dacă mama are mamelon sau mamă crăpată. De asemenea, sursa poate fi orice focare purulente în organismul de la care infecția intră în intestin cu un flux de sânge. În timpul acestei Enterocolita destul de rapidă: există vărsături, un scaun mai mult de 10 de ori pe zi, cu verdeață și mâl, balonare, febră de până la numere mari. Copilul devine flasc și palid, nu mănâncă și nu câștigă în greutate, crește ficatul și splina. Boala este predispusă la recurență și curs prelungit. Enterocolita stafilococică necesită izolarea copilului de alți copii.
  2. la ulcerative enterocolite la nou-nascuti inflamatie la nivelul intestinului progresează, și formarea de ulcere, care apare adesea după necroză tisulară în aceste zone ale intestinului și enterocolită se transformă rapid în necrozantă.
  3. Enterocolită necrotică la sugari depinde de intrauterină și hipoxie extrauterină, prin urmare, cel mai adesea este lotul de copii prematuri, copii cu probleme respiratorii sau dupa nastere asfixia. De asemenea, este importantă toxicoza și patologia extragenitală a mamei. În cazul colitei necrotice, copilul poate obține rapid perforarea intestinului în locurile de necroză tisulară și poate dezvolta peritonită. Simptomele sunt adăugate la dureri abdominale severe, secreții din rect cu sânge, vărsături biliare, pronunțată umflături.

Cum se trateaza enterocolita la copii?

Tratamentul enterocolitei la nou-născuți asigură izolarea copilului. Examinarea și terapia apar doar într-un spital. În nici un caz antibioticele nu pot fi prescrise sau retrase singure, enterocolită la nou-născuțiÎn cazul peritonitei, tratamentul se efectuează numai chirurgical. Copilul trebuie să fie sub supravegherea unui medic, deoarece dezvoltarea rapidă a procesului și tratamentul precoce pot pune în pericol viața nou-născutului.

Mama trebuie să ofere o dietă pentru copil și să îndeplinească toate prescripțiile și recomandările medicului responsabil. Dacă bebelușul rămâne la alăptare, mama ar trebui să limiteze dulcele, deoarece laptele matern promovează dezvoltarea dysbacteriosis la copil. Din medicamentele cu enterocolită se prescriu antibiotice, preparate din bifidobacterii vii, vitamine etc. Fiecare copil este tratat individual.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

74 − = 67