Este posibil să prezint un copil de un anUn astfel de fruct ca o curmale, odată cu apariția toamnei, începe să umple doar contoarele de piețe și magazine. Datorită gustului și aromei neobișnuite, este aproape imposibil să-l abandonăm. Apoi mama, după ce a încercat-o singură, începe să o ofere copilului ei de un an, deloc gândindu-se dacă este posibil să omizi un om atât de mic.

Care sunt proprietatile utile ale unei curmale?

Acest fruct conține o cantitate mare de vitamina C, aproape la fel de mult ca în portocaliu. Acest fapt ajută corpul să tolereze perioada epidemiei de gripă fără a fi infectat cu acesta. În plus, se demonstrează că acest fruct afectează în mod pozitiv aparatul vizual uman și contribuie, de asemenea, la întărirea țesutului osos.

La ce vârstă se poate oferi copilului o curmale?

Mulți pediatri insistă că o curmală pentru copii sub un an este un fruct interzis. Ei explică acest lucru prin faptul că, în compoziția sa, conține o cantitate mare de tanin, care, la rândul său, poate provoca o obstrucție a tractului intestinal la copil.

De aceea, puteți începe să vă tratați copilul cu curmaliu nu mai devreme de 2 ani. În același timp, ca și în cazul tuturor fructelor, trebuie să începeți cu o mică bucată. În acest caz, este mai bine să alegeți acele soiuri care nu se leagă. O atenție deosebită ar trebui acordată maturării fructelor, pentru a evita otrăvirea.

Când nu poți da copilului o tomată?

curmale pentru copii sub 2 aniDupă cum sa menționat mai sus, este interzisă o curmală pentru copii mici (care au vârsta de numai 1 an). Cu toate acestea, pe lângă limita de vârstă, există și alte contraindicații, în special:

  • greutate corporală crescută;
  • încălcarea metabolismului carbohidraților (diabet zaharat);
  • indigestie (constipație);
  • o reacție alergică.

Astfel, fiecare mamă ar trebui să știe că curmale pentru copii sub 2 ani este interzisă și să încerce să-l obișnuiască pe copil să nu o merite, mai ales dacă îl dezgustă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

56 − 50 =