fertilitate la bărbați ceea ce esteLa stabilirea cauzelor infertilității la bărbați, termenul de fertilitate este adesea folosit, dar ceea ce este nu este cunoscut tuturor membrilor sexului mai puternic. Luați în considerare acest indicator în detaliu și vă spun cum să îmbunătățiți fertilitatea la bărbați.

Fertilitatea masculină

Un test de fertilitate pentru bărbați este atribuit pentru a determina motivul pentru care nu are un copil. Prin acest termen este obișnuit să se înțeleagă capacitatea celulelor reproducătoare masculine de a fertiliza o celulă de sex feminin.

Stabilirea acestui parametru se realizează prin examinarea unui eșantion de ejaculare de sex masculin prin spermogramă. Prin această analiză, se măsoară numărul total de celule germinale din materialul seminal eliberat în timpul ejaculării și se stabilește și concentrația lor în 1 ml.

Împreună cu numărarea numărului de celule germinale, acestea sunt evaluate calitativ. O atenție deosebită este acordată condiției capului, coamei și gâtului spermei. În același timp, sunt numărate celulele sexuale care au o structură normală și cele care au anormalități în morfologie (dublarea coastei, capului, absența unei flageluri etc.).

Există, de asemenea, teste pentru analiza ejaculării la domiciliu. Cu toate acestea, din cauza inexactității rezultatelor obținute și a costului ridicat, acestea nu sunt utilizate pe scară largă.

Cum se evaluează rezultatele obținute?

Reducerea fertilității la bărbați, în primul rând datorită vârstei. În timp ce corpul îmbătrânește, spermatozoizii în mișcare cu morfologie normală devin din ce în ce mai puțin. Prin urmare, probabilitatea de concepție este redusă drastic.

Cu toate acestea, la bărbații tineri se observă un nivel scăzut al fertilității. Există multe motive pentru acest lucru. În majoritatea cazurilor, printre acestea se numără:

  • obiceiuri proaste (nicotină, alcool);
  • boli ale sistemului reproducător (prostatită, varicocelă);
  • medicamente (medicamente steroizi);
  • expunerea pe termen lung la temperaturi înalte (de exemplu, într-un magazin fierbinte).

Sub influența acestor factori se dezvoltă o tulburare cum ar fi astenozoospermia - o schimbare în motilitatea și morfologia spermatozoizilor. Adesea, această boală cauzează o încălcare a nivelului de fertilitate la bărbați.

test pentru fertilitate pentru bărbațiCum de a crește fertilitatea la bărbați?

Atunci când răspundeți la această întrebare, medicii vă sfătuiește în primul rând să schimbe un mod de viață și să refuze obiceiurile proaste.

Cu planificarea directă a concepției, medicii prescriu un curs de terapie care implică aportul de complexe de vitamine. Compoziția lor include zinc, vitamina E și L-carnitină.

Dacă cauza declinului a fost boala sistemului reproducător, atunci medicii ar trebui mai întâi să o elimine complet.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

68 + = 69