fertilizarea ovocitelor

Fertilizarea oului este momentul nașterii unei noi vieți, întâlnirea a două celule din care se va dezvolta o persoană. Acest proces - complex și surprinzător, gândit prin natură - este de mare interes atât pentru oamenii de știință, cât și pentru viitorii părinți.

În cazul în care oul este fertilizat

Fertilizarea oului apare, de regulă, în tuburile uterine, care conduc de la uter la ovare. Din ovare, oul matern pleacă și întâlnește spermatozoizii. După ce zigotul coboară în uter și caută un loc unde să se atașeze, unde se va dezvolta în următoarele nouă luni.

Etapele de fertilizare a ovocitelor

Fertilizarea oului poate să apară, în medie, o dată pe lună. Dar cum știi când un ou este gata pentru fertilizare? Dacă ciclul este stabil, cele lunare ajung la timp și durează aproximativ același număr de zile, atunci nu este dificil să se calculeze fertilizarea unui ou pe zi. De regulă, celula este pregătită pentru nașterea unei noi vieți cu 14 zile înainte de sfârșitul ciclului. În acest moment durează a doua fază a ciclului menstrual. Prima fază variază în funcție de caracteristicile sistemului hormonal și poate dura între 7 și 16 zile sau mai mult.

Cu toate acestea, la unele femei ciclul este instabil și, prin urmare, timpul de fertilizare a unui ovocit poate să apară în orice moment. Capacitatea ovulului de a se fertiliza este menținută timp de 12 până la 48 de ore. Spermatozoaia poate trăi în tractul genital timp de până la 5-7 zile, din cauza căreia probabilitatea de a rămâne însărcinată în fiecare ciclu este ridicată, chiar și în cazul unor acte sexuale rare.

Este dificil să spun exact cât durează fertilizarea unui ovul. Rata de mișcare a spermatozoizilor de-a lungul tractului genital este de 2 centimetri pe oră, dar oul nu poate fi încă pregătit până la atingerea locației. Prin urmare, perioada de fertilizare a oului este suficient de întinsă în timp - de la contactul sexual până la confluența poate dura de la trei ore la mai multe zile. În tot acest timp organismul va aștepta un semnal de fertilizare. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ciclul se va încheia, menstruația va veni și procesul va fi repornit.

Cazuri excepționale

În unele cazuri, următorul ciclu al unei femei nu atinge un singur ou, ci două. În acest caz, fertilizarea a două ouă este posibilă, iar rezultatul sarcinii va fi nașterea de gemeni, astfel de gemeni se numesc raznoyaytsevymi. Ei pot avea sexe diferite și să nu fie atât de asemănătoare unul cu celălalt ca monotone. Mai rar, ovarele eliberează 3-4 și ouăle mai mature.

În plus, există o inseminare artificială a oului (FIV). În acest caz, fertilizarea unui ou cu un spermatozoid apare într-un tub de testare și după introducerea zigotului în corpul unei mame sau a unei femei dispuse să poarte un copil pentru un cuplu. De regulă, procedura FIV utilizează mai multe ouă fertilizate simultan pentru a crește probabilitatea unui rezultat reușit. Pentru a afla, prin câte fertilizare a unui ou are loc în acest caz, este posibilă în câteva ore și minute.

Ce se întâmplă după fertilizarea oului

După fertilizarea oului începe un proces lung de dezvoltare. Celulele încep să se împartă, două se naște din patru, apoi sunt opt ​​și așa mai departe. În câteva săptămâni, micul embrion va începe să pulseze cu aorta, organele principale vor fi așezate, mâinile și picioarele se vor forma. De la momentul fertilizării în zigot fertilizarea unui ou cu un spermatozoida stabilit sexul copilului, trăsăturile aspectului său și chiar caracterul său. Primele semne ale fertilizării ovocitelor pot fi recunoscute numai pe ecografie, femeia însăși nu simte încă acest lucru.

Cu toate acestea, împreună cu ovulul, întregul organism maternal trece o cale imensă de dezvoltare. Starea hormonală, reacțiile chimice, uterul este pregătit pentru implantarea oului, ceea ce se va întâmpla în 1-2 săptămâni și va dura până la două zile. Foarte curând, mama viitoare va simți ea însăși aceste schimbări - starea de sănătate, starea de spirit, pofta de mâncare se vor schimba, iar sarcina poate fi confirmată prin teste medicale. În 7-8 săptămâni după fertilizare, bebelușul poate fi văzut pe ecografie, va fi prima lui fotografie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 7