iodofilă în fecalele unui copilÎn mod normal, copilul nu ar trebui să aibă o flotă iodofilă în fecale sau conținutul său ar trebui să fie foarte mic. Vreți să notați că nu trebuie să vă faceți griji dacă copilul este vesel, vesel, are un apetit bun și nu sunt observate tulburări de digestie. De regulă, în absența simptomelor, medicii, găsind floră iodofilă în fecalele unui copil, nu consideră că rezultatul acestei analize este patologic.

Flora iodofilă în fecale înseamnă că a început să se prolifereze mediul patogenetic oportunist al intestinului (cocci, tije, celule de drojdie etc.), care este responsabil de apariția proceselor de fermentare în organism. În mod normal, nu ar trebui să prevaleze asupra utilității și poate fi observată într-un moment în care copilul mănâncă o mulțime de fructe și legume, precum și alimente care conțin amidon sau dulciuri.

Ce este flora iodofilă periculoasă?

În cazul în care analiza fecalelor a fost prescrisă pentru anumite simptome: balonare constantă, flatulență, scaune libere sau constipație, iar flora iodofilă se găsește în rezultate, atunci aceasta trebuie luată în mod responsabil. Boli, care pot indica o creștere a patogenului oportun, includ:

  • intestinal disbioză;
  • gastrită, cu o scădere a secreției de suc gastric;
  • pancreatită cronică;
  • boala intestinului inflamator.

În plus, flora iodofilă în fecale, atât la copil, cât și la copilul adult, are loc cu peristaltism crescut al intestinului gros, precum și cu apariția dispepsiei putrefactive la copil.

Tratamentul cu mediu iodofilic în creștere

Cel mai frecvent motiv pentru care flora iodofilă se găsește într-o coprogramă la un copil este disbioza intestinală. Pentru tratamentul sugarilor se utilizează următorul regim de tratament:

  • dacă bebelușul este alăptat în sân, atunci alimentele care conțin fibre, amidon și carbohidrați complexi sunt îndepărtați din dieta mamei și, dacă pe cea artificială, se selectează un alt amestec;
  • suprimarea creșterii microflorei oportuniste cu ajutorul bacteriofagilor (medicamente care absoarbă bacterii rele);
  • iodofilă în fecalele unui copilcolonizarea intestinului cu o microfloră utilă cu ajutorul probioticelor, care conțin lactobacili vii.

Tratamentul unei dysbacterioze la detectarea florei iodofile într-o fecale la copilul vârstnic este numit sau desemnat în cadrul aceleiași scheme: actualizarea unei rații, primirea bacteriofagilor și probioticelor. Amidonul conținând alimente și zahărul este eliminat din alimentația copilului, iar consumul de legume și fructe este limitat.

Dacă flora iodofilă se găsește în boli mai grave, de exemplu, pancreatită, atunci tratamentul trebuie prescris numai de către un medic după testele corespunzătoare și ultrasunetele organelor abdominale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 1 =